Nihal Candan'a kötü haber! Cezaevinde 37 kiloya düşünce tahliye edilmişti

Nihal Candan'a kötü haber! Cezaevinde 37 kiloya düşünce tahliye edilmişti

Nihal Candan, anoreksiya hastalığı nedeniyle tahliye edilmişti. Hukukçu Yurdal Kılıçer, anoreksiya teşhisiyle cezaevinden tahliye edilen Candan'ın durumunu değerlendirdi. Kılıçer, Nihal Candan'ın kilo alması durumunda cezaevine geri dönüp dönmeyeceği sorularını yanıtladı.

Candan kardeşler, dolandırıcılık ve kara para aklama suçundan cezaevine gönderilmişti. Nihal Candan, anoreksiya teşhisi konulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Birçok tutuklu cezaevinde kalırken, Nihal Candan kendisinin tahliye edilmesine yönelik eleştirilere, "Bu durumu neden bana soruyorlar? Ben mi o kişileri içeride tutuyorum? Suçu olmayan herkes o kapalı mezarlıktan çıksın" diyerek yanıt vermişti.

640xauto-003.webp

BİR İNSAN KİLO VERİNCE CEZAEVİNDEN ÇIKABİLİR Mİ?

Nihal Candan'ın sadece 5.5 ay cezaevinde kalması, "Bir insan kilo verince cezaevinden çıkabilir mi?" sorusunu gündeme getirdi. CNN Türk'e konuşan Hukukçu Yurdal Kılıçer, Candan'ın tahliyesini değerlendirdi ve kilo alması durumunda cezaevine dönme ihtimaline açıklık getirdi.

oo.jpg

"HER AN TUTUKLAMA KARARI VERİLEBİLİR"

Kılıçer, "Ağır hastalık, engellik ve yaşlılık durumunda ve bu durumların cezaevinde kalmayı şahsın sağlık durumunda hayati tehlikeye yol açacak hale getirmesi halinde tahliye gerçekleşebilir" dedi.

po.jpg

Kılıçer, "Kişi ya da avukatları tarafından yapılan talepler doğrultusunda tutuklu kişi adli tıpa sevk edilir. Adli tıptan sağlık durumunun cezaevinde kalmaya uygun olmadığı yönünde rapor alınması durumunda tahliye edilebilir. Bu konuda suç ayrımı yok" açıklamasını yaptı.

"CEZAEVİNE KONULMASINA ENGEL BİR DURUM YOK"

Kılıçer, "Nihal Candan kilo alırsa tekrar cezaevine girebilir mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Bu hak bir kere uygulandığında geri dönülemez bir hak değil. Yani tekrar tutuklanma veya cezaevine konulmasına engel bir durum yok. Adli tıp raporunda kişinin sağlık durumunun kontrol edileceği süre belirlenebilir. Mahkeme her an tutuklama kararı verebilir.

İlgili Haberler