Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum

Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum

37 kiloya düştüğü için sağlık sorunları gerekçesiyle cezaevinden tahliye olan Nihal Candan cezaevinde 7 vakit namaz kıldığını açıkladı.

Bir dönem sosyal medyanın paylaşımlarıyla ‘fenomen’ isimler haline gelen Bahar ve Nihal Candan kardeşler, ucuza otomobil satma bahanesiyle onlarca kişiyi 'sazan sarmalı'na düşüren bir çeteye üye olmaktan tutuklanmıştı.

16 Kasım 2023’te tutuklanan kardeşlerden Nihal Candan anoreksiya hastalığı nedeniyle 37 kiloya düştüğü için cezaevinden tahliye edildi. Karara itiraz süreci devam etse de Nihal Candan dışarıda hayatına devam ediyor.

Candan, cezaevinden çıktığı ilk günden beri öncelikle kuaföre sonrasın da röportajlar verdiği için çok eleştirilmişti.

Candan son olarak yine verdiği röportajdaki sözleri ile dikkat çekti. Cezaevinde meditasyon yaptığını ve namaz kıldığını söyleyen Candan, maneviyata yöneldiğini söylerken kendisi için sabah namazının özel olduğunu ancak cezaevinde 7 vakit namaz kıldığını söyledi. Cezaevi öncesi ile ilgili olarak’ 7 vakit kılmıyordum yedi vakite cezaevinde çıkardım’ şeklinde konuştu.

Sadece sabah ezanında okunan ve aynı zamanda İsra Suresi’nde de geçen ‘Namaz uykudan hayırlıdır’ ifadesi ile ilgili olarak da ‘böyle bir hadis var’ diyen Candan gece namazı olarak bilinen ‘teheccüd’ için de ‘teveccüh’ dedi.

Nihal Candan kardeşine de manevi olarak destek olduğunu Bahar Candan’a Mevlana bilinci aşılamaya çalıştığını söyledi. Nihal Candan açıklamasında 'cezaevinde ibadete daha çok yöneliyorsunuz o bir gerçek' ifadesini kullandı.

İlgili Haberler