Nihal ve Bahar Candan soruşturmasında yeni gelişme! Her şeyi itiraf etti

Nihal ve Bahar Candan soruşturmasında yeni gelişme! Her şeyi itiraf etti

Bahar-Nihal Candan kardeşlerin dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından tutuklanmasıyla ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Onur Apaydın, etkin pişmanlık içeren bir dilekçeyle her şeyi itiraf etti.

İddiaya göre çete lideri olan Onur Apaydın, etkin pişmanlık içeren bir dilekçeyle Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve yargılandığı mahkemeye başvurdu. Apaydın, dilekçesinde Nihal ve Bahar Candan kardeşlere reklam yaptırmadığını öne sürdü.

nihal-candan-oldu-mu-2.webp

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, eski polis memuru Onur Apaydın, dilekçesinde çetenin lideri olmadığını iddia etti ve örgütün en önemli isimlerini tek tek sıralayarak gerçek lideri belirtti. Ayrıca, çete tarafından işletilen gece kulüpleri ve işyerlerinin isimlerini de 10 sayfalık dilekçesinde paylaştı.

6631f1f71751aa014a9fafd0.webp

“CANDAN KARDEŞLER ÖRGÜTÜN KASASI DEĞİL”

Onur Apaydın, dilekçesinde bu operasyonla ilgili olarak gündeme gelen Nihal ve Bahar Candan kardeşler hakkında da bilgi verdi. Kendisinin Nihal ve Bahar Candan'a araba reklamı yaptırmadığını belirten Apaydın, “Bu iki kız kardeşin Instagram'da geniş bir takipçi kitlesi bulunuyor. Ancak, paylaşımlarına bakıldığında ‘Ben aldım, çok kazandım, siz de alın kazanın’ gibi ifadeler bulunmuyor. Bahar ve Nihal Candan, örgütün finansal kaynağı değil” dedi.

nihal-ve-bahar-candan-sorusturmasinda-yeni-gelisme-cete-liderinden-itiraf-mektubu-ffas.webp

"HER ŞEYİ ANLATABİLİRİM"

Onur Apaydın, dilekçesinde yaşadığı ilişkilere de değindi ve bu örgütün ve eylemlerinin ilişkilerini, para, araç veya mülk geçişlerini, emir komuta zincirini ve hiyerarşik yapısını en doğru şekilde açıklayabileceğini belirtti.

Tahliye edildikten sonra yaşadıklarını anlatan Nihal Candan "Bir Bak Burası Çok Önemli" isimli YouTube programına konuk oldu.

"NAMAZ KILMAYA BAŞLADIM"

Cezaevindeyken namaz kılmaya başladığını söyleyen Candan, şu ifadelere yer verdi:

Bildiğimiz tüm meditasyon uygulamalarını yaptık Bahar'la. Sabah namazını zaten ben kaçırmazdım. Sabah namazı benim için çok değerli. Çünkü onda bir hadis var, "Namaz uykudan hayırlıdır" diye. O benim en sevdiği hadis. Sadece 7 vakit kılmıyordum. 7 vakde cezaevinde çıkardım. Teheccüd ile nafile namazlarıyla. 7 vakit kılıyordum cezaevinde. Biraz daha tasavvuf, Mevlana bilinci aşılamaya çalıştım kız kardeşime, onu öyle uyuttum"

6641de95acb68934-w1200xh780.webp

DUDAK DOLGUSU YÜZÜNDEKİ BOTOKS DİKKATİ ÇEKTİ

Nihal Candan'ın son halini görenler ise şaşırdı. Candan'ın hem dudak dolgusu hem de yüzüne botoks yaptırdığı görüldü.

NE OLMUŞTU

"Sazan Sarmalı" adı verilen soruşturma kapsamında sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler ile Hacı İsrafil Sağlam, "suç örgütüne üye olma" ve "kara para aklama" suçlamalarıyla gözaltına alınıp ardından cezaevine gönderilmişti.

ANOREKSİYA HASTALIĞINA YAKALANDI

Nihal Candan’ın yeme alışkanlığının bozulmasıyla birlikte "anoreksiya" hastalığına yakalandı.

37 kiloya düşen Nihal Candan'ın psikolojisinin bozulduğu ve sağlık sorunlarının olduğu nedeniyle tahliye edildi.

İlgili Haberler