Niğde'de alkollü satış yapan iş yerleri denetlendi

Niğde'de alkollü satış yapan iş yerleri denetlendi
Niğde İl Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü, halk sağlığını koruma ve piyasa güvenliğini sağlama amacıyla alkollü içki satış noktalarında denetimler sıkılaştırıldı.

İl Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol ekipleri, tüketici güvenliğini sağlamak ve haksız rekabeti önlemek amacıyla düzenli olarak iş yerlerini denetlemeye devam ediyor.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, gıda iş yerleri ve içki satış noktalarında yapılan denetimlerin sıklaştırıldığı vurgulandı. Açıklamada, her yıl 31 Aralık tarihinde gerçekleşen yılbaşı kutlamaları nedeniyle ülkede alkollü içki satışında ve tüketiminde artış yaşandığına dikkat çekildi. Bu artışın, halk sağlığı açısından olumsuz etkiler doğurabileceği ve kaçak içki satışı nedeniyle ölüm vakalarının görülebileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 31 Aralık 2023 tarihinden önce açık alkollü içki noktaları ile perakende alkollü içki satış noktalarının denetimlerinin sıklaştırıldığı ifade edildi. Denetimlerin, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasını Düzenleme Daire Kanunu ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri ve Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, "İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol ekiplerimiz tarafından tüketici güvenliği ve haksız rekabetin önlenmesi için gıda iş yerleri ve içki satış yerlerine rutinde yapılan denetimleri sıklaştırdık" denildi. Bu önlemlerin, halk sağlığını koruma ve piyasa güvenliğini sağlama amacı taşıdığı vurgulandı.

aw109836-01.jpg

aw109836-02.jpg

aw109836-04.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar