New York borsası karışık seyirle kapandı

New York borsası karışık seyirle kapandı
New York borsası günü karışık seyirle bitirdi. Borsa kapanışta Dow Jones endeksi 150 puanın üzerinde değer kaybetti.

Bugün New York Borsası'nda işlem gören endeksler, karmaşık bir seyir izleyerek günü tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi 150 puanın üzerinde değer kaybederek yüzde 0,42'lik bir düşüşle 37.525,16 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,15 oranında bir düşüşle 4.756,50 puana gerilerken, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,09'luk bir artışla 14.857,71 puana yükseldi.

ABD'nin hazine tahvillerinde görülen hafif artış, endeksler üzerinde baskı oluştururken, bu durum pay piyasalarında karışık bir seyre neden oldu. Analistler, önümüzdeki hafta açıklanacak olan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimleri hakkında önemli ipuçları verebileceğine dikkat çekti.

Bugünün kurumsal gündeminde, Juniper Networks'in hisseleri öne çıktı. Hewlett Packard Enterprise'ın şirketi yaklaşık 13 milyar dolara satın almak için bir anlaşma açıklayacağına dair haberlerin ardından Juniper Networks hisseleri yüzde 22 değer kazandı.

Öte yandan, İspanyol ilaç üreticisi Grifols'un hisseleri, Gotham City Research şirketin muhasebesini sorgulamasının ardından yüzde 30 düşüş yaşadı. Bu durum Grifols'un piyasa değerinin yaklaşık 3 milyar dolar azalmasına neden oldu.

Bugün New York Borsası'nda yaşanan bu gelişmeler, piyasalardaki dalgalanmanın arkasındaki etkenler olarak değerlendirilirken, yatırımcılar gelecek veri ve gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar