New York borsası günü karışık seyirle kapattı

New York borsası günü karışık seyirle kapattı
New York Borsası, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın politika faizlerinin uzun süre yüksek kalabileceği sinyalini vermesinin ardından karışık bir seyir izledi.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,17 artarak 37.798,97 puana yükselirken, endeksin altı günlük düşüş serisi sona erdi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,21 düşüşle 5.051,41 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,12 azalarak 15.865,25 puana geriledi.

Yatırımcılar, yakın zamanda faiz indirimlerinin başlamayacağına dair endişelerle, pay piyasalarında karışık bir seyir izledi.

Powell'ın açıklamaları sonrasında, ABD'nin 10 yıl vadeli hazine tahvili faizi yüzde 4,70'e yaklaştı, daha sonra ise yüzde 4,66 seviyesinde dengelendi.

Para piyasasında, Fed'in faiz indirimlerine başlama ihtimali haziran için yüzde 16, temmuz için ise yüzde 38 seviyelerine geriledi.

Analistler, Powell'ın daha sıkı bir politika izlediğine dikkat çekerek, yatırımcıların Orta Doğu'daki gerilimleri de yakından takip ettiğini belirtti.

Makroekonomik verilere bakıldığında, ABD'de sanayi üretimi martta aylık bazda yüzde 0,4 artarken, kapasite kullanım oranı da yüzde 78,4'e yükseldi ancak uzun dönem ortalamasının altında kaldı.

Ülkede yapılan yeni konut başlangıçları ve inşaat izinleri, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Kurumsal haberlerde ise Morgan Stanley'nin hisseleri yüzde 2,5, United Health'in hisseleri yüzde 5 artarken, Bank of America'nın hisseleri yüzde 3,5, Johnson & Johnson'ın hisseleri ise yüzde 2 değer kaybetti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "sus payı" davasında jüri seçimi devam ederken, Trump Media & Technology Group'un hisseleri düşüş eğilimini sürdürdü ve bugün de yüzde 14'ten fazla geriledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar