Naci Görür'den kritik uyarı! Sıradaki deprem yerini açıkladı

Naci Görür'den kritik uyarı! Sıradaki deprem yerini açıkladı
Hatay'da dün akşam saatlerinde meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana, Kıbrıs ve Malatya için kritik uyarılarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralarını hala saramayan Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Resmi verilere göre şu ana kadar 6 kişi ölürken 294 kişi yaralandı.

Deprem Bilimci Naci Görür, Twitter hesabından depremlerin ardından yetkililere seslendi. Adana, Kıbırs ve Malatya için uyarıda bulunan Görür şunları dile getirdi:

“Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilmci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var, sevgiyle”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar