Celal Şengör, Hatay'daki depremi noktasına kadar bildi!

Celal Şengör, Hatay'daki depremi noktasına kadar bildi!
Hatay'ın Samandağ ilçesinde meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremleri jeolog Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir hafta önce bütün ayrıntılarıyla bilmesi sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. Şengör'ün videosuna "Bilimin gücü ve kudreti" yorumları yapıldı.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin üzerinden günler geçmesine rağmen binlerce artçı deprem yaşanmaya devam ediyor. Dün, Hatay Samandağ''da son günlerde yaşanan en büyük artçı sarsıntılar meydana gelirken, 3 dakika ara ile 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem Hatay ve civar şehirlerdeki vatandaşları sokaklara döktü.

6 Şubat''ta meydana gelen depremlerin şokunu atlatamayan vatandaşlar, normal hayata dönmek için çabalarken bir büyük depremle daha irkildi. Depremin ardından sinir krizi geçirenlerin görüntüleri paylaşılırken, sosyal medyada en çok dolaşıma sokulan ve etkileşim alan paylaşım ise Prof. Dr. Celal Şengör''ün sözleri oldu.

BÜYÜKLÜĞÜNE KADAR BİLDİ

Dünyanın sayılı yer bilimcileri arasında gösterilen ve hem ABD Ulusal Bilimler Akademisi hem de Rus Bilimler Akademisi üyesi olan Prof. Dr. Celal Şengör, Fatih Altaylı''nın moderatörlüğünü yaptığı ve Habertürk ekranlarında yayınlanan Teke Tek programında yaptığı konuşma ile Hatay''da yaşanan artçı depremleri nokta atışı tahmin etti.

"İŞTE BİLİMİN GÜCÜ VE KUDRETİ"

Şengör, yana atımlı depremlerde çoğu zaman birkaç ay içerisinde büyük depremin yaklaşık 1 birim küçüğü olacak şekilde şiddetli artçıların yaşandığını ifade ederek, Hatay bölgesi için "6.6-6.5 büyüklüğünde bir deprem oldukça muhtemel" yorumunda bulunmuştu. Bugün tam da Şengör''ün bahsettiği bölgede ve büyüklükte artçı depremlerin yaşanması, sosyal medyada "İşte bilimin gücü ve kudreti" yorumlarına neden oldu. 

Celal Şengör''ün depremin olabileceğini daha önceden haber verdiği anlara ait videoda, "Bölgede 6 şiddetinde bir deprem meydana gelebilir. Büyük depremlerden sonra böyle artçı depremler olur. Hazırlıklı olmalıyız" dediği görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar