Naci Görür’den korkutan İstanbul uyarısı! İlk kez açıkladı

Naci Görür’den korkutan İstanbul uyarısı! İlk kez açıkladı
6 Şubat öncesinde yaptığı uyarılarla dikkatleri üzerine çeken Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem erken uyarı sistemlerini eleştirerek İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gözlerin çevrildiği olası İstanbul depremine ilişkin konuşan Görür “Halk her an büyük bir deprem gelebilir korkusunu yaşıyor. İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir. Zaman, İstanbul'u depreme hazırlama zamanıdır. Bütün gücümüzle hükümetle, yerel yönetimle, bilim dünyasıyla İstanbul'u Marmara Bölgesi'ni deprem dirençli hale getirmek yolunda gayret sarf etmeliyiz. Tıpkı dünyada olduğu gibi. Depremi hemen bekliyoruz, hemen işe başlamak lazım” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür kötü haberi verdi: Erken uyarı sistemi işe yaramaz | Güncel

Erken uyarı sistemlerinin ticari amaçla kullanıldığı belirten Görür “Depreme yardımcı olalım diye kolları sıvamayan insanların şimdi telefonlar için program satacağız diye harekete geçmeleri dikkatli olunması gereken bir konu” diyerek uyardı.

Istanbul Sehenswürdigkeiten: Die 22 schönsten Highlights

“KONUMUZ ARAŞTIRMA YAPMAK DEĞİL”

Depremlere ilişkin yürütülen çalışmaların yetersiz olduğunu ifade eden Görür “Araştırmanın depreme çare olması değil, araştırmaların depremi zararı azaltma noktasında bize bir şey sunması lazım” dedi.

Erdoğans Prestigeprojekt: „Kanal Istanbul“ soll Suez-Katastrophe in Türkei verhindern

“İNSANLARA ULAŞMAK ANCAK SANİYELER MERTEBESİNDE OLUR”

Deprem erken uyarı sistemlerini eleştiren Görür “Erken uyarı sistemleri, deprem kestirimi değildir. Yani deprem olduktan sonra depremin olduğunu söyleyen sistemdir. İnsanlara ulaşmak ancak saniyeler mertebesinde olur. Saniyeler mertebesinde de insanların depremden korunmaları, kaçmaları, kendini güven altına almaları, maddi manevi hasar görmelerini engellemeleri hemen hemen mümkün değildir. Erken uyarı sistemleri bütün dünyada deprem sırasında bazı stratejik sistemleri otomatik olarak devre dışı bırakmak üzere kullanılır. Örneğin; metrolar, trenler çalışmaz veya doğal gaz istasyonları ve doğal gaz üreten yerlerde doğal gazın şalteri aniden indirilir, yangına müsaade edilmez. Yani 3-5 saniye önceden de olsa bu sistemlerin büyük zarar görmelerini engelleyecek otomatik sistemler vardır” diyerek dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar