Murat Kurum 4 ilçeyi birbirine bağlayacak tramvay hattının müjdesini verdi

Murat Kurum 4 ilçeyi birbirine bağlayacak tramvay hattının müjdesini verdi
Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 4 ilçeyi birbirine bağlayacak 21,3 km uzunluğundaki tramvay hattının müjdesini sosyal medya hesabından paylaştı.

31 Mart'ta yaklaşan yerel seçimlerle birlikte İstanbul'un geleceği için önemli projeler gündeme gelmeye devam ediyor. Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'un nefes almasını sağlamak için heyecan verici bir ulaşım projesini duyurdu.

İstanbul'u depreme hazırlayacak kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra, Kurum'un odaklandığı bir diğer önemli konunun ise olan ulaşım olduğunu aktardı. Kurum, ulaşımda İstanbullular için yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

21,3 KİLOMETRELİK YENİ TRAMVAY HATTI

Kurum'un öncelik verdiği projeler arasında yer alan ulaşımın iyileştirilmesi, İstanbul'un trafiğini rahatlatmak ve vatandaşlara daha konforlu bir yolculuk sunmak hedefleniyor. Bu kapsamda, Üsküdar ve Kadıköy ile Maltepe ve Kartal'ı birbirine bağlayacak 21,3 kilometrelik yeni tramvay hattı projesi hayata geçirilecek.

65f40e270fb56883-w1200xh730.webp

Murat Kurum, sosyal medya hesaplarından paylaştığı bilgilerle İstanbul halkını projenin detayları hakkında bilgilendiriyor. Yapılan tramvay hattının güzergahını açıklayan Kurum, İstanbulluların rahat, konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanına kavuşacağını vurguluyor.

5 YIL SÖZÜ VERDİ

Projenin ilk 5 yıl içinde tamamlanması planlandığını belirten Kurum paylaşımında, “İlk 5 yılda projenin hayata geçirileceğinin de altını çizen Kurum, paylaşımında "Üsküdar ve Kadıköy ile Maltepe ve Kartal'ı birbirine bağlayacak 21,3 km uzunluğundaki tramvay hattımızla rahat, konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanı hazırlıyoruz. Bu projemizi ilk 5 yılda hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar