Muğla depremi sonrası o kenti işaret etti! Deprem riski dünden daha fazla

Muğla depremi sonrası o kenti işaret etti! Deprem riski dünden daha fazla
Prof. Dr. Osman Bektaş herkesi tedirgin eden Muğla depremi sonrasında o kenti işaret ederek “Deprem riski dünden daha fazla” diyerek uyardı.

6 Şubat depremlerinin ardından diken üzerinde olan Türkiye bu sabah bir kez daha sallandı. Prof. Dr. Osman Bektaş, Muğla’da meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından üstüne basa basa uyardı.

bg.jpg

“SON BİR YIL BOYUNCA…”

Sosyal medya hesabı X üzerinden kritik açıklamalar yapan Bektaş, şunları söyledi:

Egede deprem tehlikesi dünden daha fazla. Neden? Büyük gerilmelerin kaynağı olan Girit-Rodos dalma-batma zonunun son bir yıl boyunca kuzeye aktardığı stres Muğla ve çevresindeki fayları sürekli gererek BATI ANADOLU DEPREM KÜMESÎNİN daha da büyümesine zorluyor.

EGE’DE TEHLİKE ARTTI

Batı Anadolu’da deprem kümesinin büyümesini tetiklediğine dikkat çeken Bektaş, Ege Bölgesi'nde deprem tehlikesinin arttığını vurguladı.

66615.jpg

Daha önce de artçıların meydana geldiği Muğla’da bu sabah saatlerindeki depremin büyüklüğü 4,4 olarak kaydedilirken derinliğin ise 41,39 kilometre olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ise depremi Akdeniz merkezli 4,6 büyüklüğünde olarak açıkladı.

Depremin merkez üssü ise Muğla’nın Marmaris ilçesi olarak teyit edildi. Depremin ardından gözler yeniden Muğla’da ki riskli noktalara çevrildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar