Milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 15 ek zammı geliyor? 

Milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 15 ek zammı geliyor? 
Emekli ve memura yüzde 30'luk zammın ardından şimdi 'Emekli ve memura ek zam mı gelecek?' konusu araştırılıyor. Yüzde 30 artışla ilgili bir ek zam söylentileri de dolaşıyor ve yüzde 10-15'lik bir zamdan bahsediliyor. İşte ayrıntılar...

Asgari ücret, EYT, emekli ve memur maaşı zammı sonrası gözler Meclis''e çevrildi. 3600 ek gösterge ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Asgari ücretin ardından memur ve memur emeklisi maaşlarında artış oranı yüzde 30 olmuştu. Şimdi ek göstergenin maaşlara nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Düzenleme 15 Ocak''ta yürürlüğe girecek. Öte yandan memur ve emekli maaşına yüzde 10-15 civarında bir ek zam olmasıyla alakalı söylentiler de dolaşıyor. Açıklanan yüzde 30 zamma ilişkin ek zam söylentilerine dair AKP kurmaylarından dikkat çeken bir açıklama geldi. Diğer yandan bayram ikramiyesi ile ilgili de dikkat çeken beklentiler var. 

Hem memur, emekli maaşlarına zam, hem EYT’lilerle ilgili olarak bilindiği üzere gözler Meclis’te. Maaşlara yüzde 30 zam yapılmasına ilişkin karar Meclis’e geldi. Kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülecek. Ek zam ve bayram ikramiyesine ilişkin beklentiler de var. Ayrıca EYT’nin de ne zaman Meclis’e geleceği, emekli olacakların ilk maaşlarını ne zaman alacakları da merak konusu.

Haber Global’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı zamlarla ilgili teklif, ayrı bir teklif olarak aynı gün Meclis’e gelmişti. Teklif hızla Plan ve Bütçe komisyonu gündemine alındı. Komisyon sabah çalışmaya başladı. Komisyonda Mustafa Elitaş, 2022 yılından bu yana memur maaşında reel artışın yüzde 94 olduğunu söyledi. Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülen bu teklifte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde diye açıkladığı memura ve emekliye yüzde 30 zam var. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 ve asgari ücrette prim desteği 400 TL. Bu önemli düzenlemeler teklifte yer alıyor ve Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar