Milyonlarca kişiye müjde! SGK’ya gidip toplu prim iadenizi alın!

Milyonlarca kişiye müjde!  SGK’ya gidip toplu prim iadenizi alın!
Emekli olmak için gerekli prim günlerini ödeyen fakat emekli olamayan kişiler SGK’dan toplu prim iadesi alabilirler. İşte koşullar ve başvuru şartları...

Emekli olmak için ödenen primleri geri alabilmek mümkün. Primlerini fazladan ödeyen ya da prim ödeyip emekli olamayan vatandaşlar primlerini geri alabilirler.

Nutuk.com.tr'nin derlediği habere göre yine vefat eden sigortalı vatandaşlar için de hak sahibi olan kişiler eğer ölüm aylığı bağlanamıyorsa ödenmiş olan primlerin ücretini toplu bir şekilde alabilmektedirler.
Peki prim iadesi alma şartları ve başvurunun nasıl yapıldığı gibi detaylar neler? İşte prim iadesi alma şartları ve başvurunun detayları...

Pek çok vatandaş rahat bir yaşlılık dönemi geçirmek ve emeklilik hakkı elde edebilmek adına şartları yerine getirmeye çalışıyor. Emeklilik hakkı elde etmek amacıyla gerekli olan şartlardan bir tanesi de prim ödemelerini tamamlamak. Bunun için de vatandaşlar her ay düzenli olarak SGK’ya prim ödemelerini gerçekleştiriyor. Ancak bazen tüm prim ödemeleri yapılsa da vatandaşlar emekli olamıyor. Bu gibi durumlarda ödenmiş olan primler için toplu prim ödemesi yapılıyor.  Yani  ödemeleri yapılmış olmasına rağmen kullanılmamış olan primler vatandaşlara toplu bir şekilde yeniden iade ediliyor.

TOPLU PRİM İADESİ ŞARTLARI NELERDİR?

Toplu prim ödemeleri için gereken şartlar şunlardır:

1- Emeklilik yaşına gelmiş olmasına rağmen gün sayısının yetersiz kalması 
2- Çalışanların prim ödemeleri, kazançlarından fazla yapılmışsa 
3- Emekli olabilmek adına prim ödemlerini gerçekleştiren ancak şartların tamamını sağlayamayan kişiler. Bu kişiler ödemiş oldukları primlerin ücretlerini toplu bir şekilde geri alabilirler. 

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Prim ödemelerini yapmış olmalarına rağmen emekli olamayan kişiler toplu prim ödemesi başvurusu yapabilmek adına bulundukları ilin Sosyal Güvenlik Kurumu İl müdürlükleri ya da Sosyal Güvenlik Kurumu merkezlerine gitmeleri gerekmektedir. Burada kişilerin resmi dilekçe doldurarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Toplu prim için uygun şartları sağlayan kişiler yapmış oldukları primlerin ücretlerini toplu bir şekilde geri alabilmektedir.

Toplu prim iadesi alabilecek kişiler ise şu şekildedir:

-4A, 4B, 4C sigorta kollarından herhangi birisine mensup kişiler
-Çalıştığı işten ayrılan kişiler
-01.10.2008 tarihinden sonra çalışmaya başlayanlar
-İş yerini kapatan kişiler
-Emeklilik yaşı gelmesine rağmen emeklilik şartlarını sağlayamayan kişiler

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar