Bin 100 TL'lik 4.Faz ödemeler Kasım ayında başlıyor mu?

Bin 100 TL'lik 4.Faz ödemeler Kasım ayında başlıyor mu?
Ülkemizde yaşanan pandemi dönemi nedeniyle maddi desteğe ihtiyacı olan aile ve esnaflar için sosyal yardım ödemesi devlet tarafından yapılmaktadır. Fazlar şeklinde verilen bu yardımın 1. 2. ve 3. Fazı verilmiş olup 4. Fazın verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

Bütün dünya üzerinde ve de ülkemizde de etkisini devam ettiren Covid-19 salgını nedeniyle birçok vatandaşımız maddi desteğe ihtiyaç duymakta. Devletin ihtiyaç sahiplerine 1100 TL olarak verdiği yardım ödemesi 1. 2. Ve 3. Faz olarak verildi.

Bu nedenle 1100 TL olarak 4. Fazın ne zaman yapılacağı vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. 3. Faz ödemeleri üzerinde verilecek olan 4. Faz ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru şartlarını yerine getirmeleri gerekmekte.

4. FAZ ÖDEMELERİNİ ALABİLMEK İÇİN ARANAN ŞARTLAR

3. Faz ödeme başvuruları ihtiyaç sahipleri tarafından E-devlet üzerinden gerçekleştirildiği gibi 4. Faz başvuruları da yine E-devlet üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu başvurular TC kimlik numaralarının son haneleri baz alınarak yapılmaktadır.

Şifresi bulunmayan vatandaşlar PTT şubelerine giderek belirli bir ücret ödeyerek E-devlet şifresi alarak 4. Faz ödemeleri için başvuruda bulunabilirler. Başvurular kişi bazlı olmak yerine hane bazlı gerçekleşeceği için ihtiyaç sahiplerinin bu durumu göz ününde bulundurmaları gerekmektedir.

İlan365.net'in haberine göre buradan TC kimlik numarasının son hanesinde 0 bulunanlar Pazartesi günü, 2 bulunanlar Salı günü, 4 bulunanlar Çarşamba günü, 6 bulunanlar Perşembe günü, 8 bulunanlar Cuma günü başvuruda bulunabilmektedir. Ayrıca vatandaşların Cumartesi ve Pazar günü de başvuru yapabilmeleri için imkan sağlanmaktadır.

Devlet tarafından yapılan pandemi sürecine yönelik sosyal destek hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar yaptıkları başvuruyu E-devlet üzerinden yaptıkları gibi, başvuruları hakkında bilgi edinebilmek için de E-devlet üzerinden sorgulama yapabilmektedirler.

Başvuru yapan kişiler sorgulama yapabilmek için E-devlet sistemlerine şifre ve TC kimlik bilgileri ile giriş yaptıktan sonra arama motoru kısmında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazarak, Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama sekmesinden başvuruları hakkında bilgi sahibi olabilmektedirler.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar