Mevsim geçişlerinde ataklar tetiklenebiliyor

Mevsim geçişlerinde ataklar tetiklenebiliyor
Mevsim geçişlerinin, bipolar bozukluk gibi ruhsal hastalıkların ataklarını tetikleyebileceği konusunda uyarılarda bulunan Dr. Öğretim Üyesi Sibel Bolluk, bu dönemlerde stresin ve uykusuzluğun da hastalık belirtilerini artırabileceğini vurguladı.

Bipolar bozukluğun, depresif ve manik ya da hipomanik dönemlerle seyrettiğini belirten Bolluk, bu hastalığın yaşamı ciddi şekilde etkileyen bir ruhsal bozukluk olduğunu ifade etti. Bu hastalığın depresyon ve mani gibi iki zıt duygu durumu arasında dalgalanmalar yaşandığını belirten Bolluk, her iki durumun da hastaların işlevselliğini ve yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini söyledi.

Bipolar bozukluğun görülme sıklığının yüzde 2-3 civarında olduğunu belirten uzman, hastalığın erkeklerde ve kadınlarda eşit oranda görüldüğünü ve ortalama olarak 20-25 yaşları arasında başladığını belirtti. Bu hastalığın yaşamsal olaylarla ilişkisiz olarak uzun süren, keskin duygu durumu değişimlerinin olduğunu ve bu değişimlerin kişinin işlevselliğini ve yaşamını etkilediğini belirten Bolluk, bipolar bozukluğun ciddi bir ruhsal bozukluk olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar