Mutsuzluğun sebebi psikolojik yorgunluk mu?

Mutsuzluğun sebebi psikolojik yorgunluk mu?
Günlük hayat koşturması içinde artık pek çok insanın yüzü asık ve mutsuz. Psikiyatrist Uzm. Dr. Gürbüz, psikolojik yorgunluğun önemine dikkat çekiyor.

Moodist Hastanesi'nden Psikiyatrist Uzm. Dr. Merve Setenay Gürbüz, modern yaşamın insanları sürekli olarak stres altında tuttuğunu ve bu durumun ruhsal yorgunlukla sonuçlandığını vurguluyor.

Dünya'nın haberine göre günlük yaşamın getirdiği yoğunluk, beklentiler ve sürekli hareket halinde olma durumu, insanların adeta enerjilerini tüketiyor.

Gürbüz'e göre, insanlar hayatlarında karşılaştıkları birçok problemle mücadele ederken, zihinlerindeki gereksiz düşünceler ve sorunlar da enerji ve motivasyonlarını azaltıyor. Bunun sonucunda da tükenmişlik semptomları oldukça yaygın hale geliyor.

İŞTE YORGUNLUK SEBEPLERİ

Psikiyatrist Uzm. Dr. Gürbüz, bu durumun psikolojik yorgunluk olarak adlandırıldığını ve birçok faktörün bu yorgunluğu tetikleyebileceğini belirtiyor. Özellikle mevsim değişiklikleri, dijital dünyada fazla vakit geçirme, iş yerindeki stres ve ekonomik problemler gibi faktörler psikolojik yorgunluğa zemin hazırlayabiliyor.

Ancak, Gürbüz'e göre, psikolojik yorgunluktan kurtulmak mümkün. Bunun için yaşam tarzında bazı değişiklikler yapmak gerekiyor. Gürbüz, önerilerini şöyle sıralıyor: "Kendinize vakit ayırmalı, hayır diyebilmeli ve sınır çizebilmelisiniz. Sorumlulukları destek alarak halletmeli, vücudunuzun ritmine uygun dinlenmeli ve spor yapmalısınız. Ayrıca, sevdiklerinizle vakit geçirme ve sosyal ilişkilerinizi güçlendirme de önemlidir."

DESTEK ALINMALI

Gürbüz, psikolojik yorgunluktan kurtulmakta zorlananların profesyonel yardım almasını da tavsiye ediyor. Sonuç olarak, kişisel refahın ve sağlığın önemli olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Gürbüz, psikolojik sağlığa özen göstermenin yaşam kalitesini artırmak adına kritik bir adım olduğunu belirtiyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar