Meteoroloji uyardı: O günden itibaren soğuk ve yağışlı hava geliyor

Meteoroloji uyardı: O günden itibaren soğuk ve yağışlı hava geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, pazar gününden itibaren Türkiye'nin batı bölgelerinde başlayacak olan sağanak yağışların zamanla ülke genelinde etkili olacağını duyurdu. Hava durumuna ilişkin yapılan tahminlere göre, başlangıçta batı bölgelerde görülecek yağışların süreklilik kazanarak tüm ülkeyi etkisi altına alması öngörülüyor.

10 Ocak Çarşamba gününden itibaren güney ve batı kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde ise (kıyılar hariç) karla karışık yağmur ve karın görüleceği tahmin ediliyor. Bu yağışların güney ve batı bölgelerinde kuvvetli olması beklenirken, zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'e doğru genişleyeceği öngörülüyor.

Halen mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıkların, 10 Ocak itibarıyla kuzeybatı kesimlerden başlayarak hızlı bir düşüşle mevsim normallerinin altına ineceği öngörülüyor. Rüzgarın, pazar ve pazartesi günleri batı ve iç bölgelerde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk ve yağışlı hava koşullarının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar