Meteoroloji tarih verdi: Her yer bembeyaz olacak! İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji tarih verdi: Her yer bembeyaz olacak! İstanbul'a kar ne zaman yağacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, Marmara Bölgesi'nde 19 Aralık pazartesi günü kar yağışı etkili olacak. İstanbul da dahil olmak üzere Marmara Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek. Özellikle anadolu yakası kar yağışından daha çok etkilenecek.

METEOROLOJİ TARİH VERDİ: İSTANBUL'A KAR GELİYOR! HER YER BEMBEYAZ OLACAK

Milyonlarca vatandaş İstanbul''a ne zaman kar yağacağını merak etmekte. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi''nce yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece arasında azalmasının beklendiği ifade edilerek, pazartesi gününden itibaren Marmara Bölgesi''nin yüksek kesimlerinde kar yağışı beklenildiği belirtildi. 

Açıklamada, rüzgarın özellikle yarın ve salı günü Marmara Bölgesi’nde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği aktarıldı. Soğuk havayla birlikte bölgenin doğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi beklendiği kaydedilerek,  3 gün İstanbul’da beklenen hava sıcaklıklarının, yarın 7-8, salı 5-9, çarşamba günü ise 7-11 derece civarında olmasının beklendiği bildirildi. Yetkililer, hafta başında Marmara Bölgesi’ni etkilemesi beklenen soğuk hava, yer yer kar yağışları ile kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN ŞEHİRLER HANGİLERİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nün kar yağışı uyarısı yaptığı iller: İstanbul, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Manisa ve Tekirdağ oldu. 

EGE DENİZİ''NDE FIRTINA ÇIKACAK!

Ege Denizi''nde pazartesi ve salı günü beklenen fırtınaya karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji 2''nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi''nden yapılan açıklamaya göre; Güney Ege Denizi''nde pazartesi günü saat 13.00''ten itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtınanın etkili olacağı belirtildi. Fırtınanın, 21 Aralık Çarşamba günü saat 18.00''e kadar süreceği bildirildi. Deniz ulaşımındaki aksamalara karşı denizciler ile bölge halkı uyarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar