Merkez Bankası kararı öncesi İslam Memiş'ten flaş uyarı: Altın ve dolar...

Merkez Bankası kararı öncesi İslam Memiş'ten flaş uyarı: Altın ve dolar...
Altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası kararında üç ihtimali sıraladı ve gram altın, dolar ve piyasalara dair öngörülerde bulundu.

İSLAM MEMİŞ'TEN FLAŞ UYARI: ALTIN VE DOLAR...

Altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş, bugün açıklanacak Merkez Bankası''nın faiz kararına ilişkin konuştu.

Youtube kanalında açıklamalarda bulunan Memiş, "İçeride emtiada, döviz kurunda yukarı yönlü atakları görüyoruz. Yatırımcılar bugün nelere dikkat etmeli? Ben yukarı yönlü hareketlerde Borsa İstanbul''un kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Dövizdeki yükselişler, TL''deki değer kayıpları burayı baskılayabilir. 16.40 seviyesi kırılırsa dolarda bu yükselişler 16.60''a kadar devam eder. 16.40 seviyesi burada yatırımcının yakından takip etmesi gereken seviye" dedi.

Gram altın TL fiyatının 971 seviyesinden başladığını hatırlatan Memiş, "Kırmızı çizgimiz 980 lira seviyesiydi. Dün bu seviyenin test edildiğini gördük. Kapalı Çarşı''da 980''den satışı görüyoruz. Altının ons fiyatı 1846 dolar seviyesinde. 1865-67 dolar seviyelerinden tekrar aşağı yönlü satış baskısı gelebilir. 1835 dolar seviyesi üzerinde kapanışlar geldikçe, pozitif görünümler devam eder. Düşüşlerin devamı için de 1835 dolar seviyesi altında kapanışlar görmemiz lazım. Görürsek düşüşlerin 1820 dolar seviyesine kadar ineceğini görebiliriz" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş şu açıklamalarda bulundu:

"Altının ons, gümüşün ons fiyatı ve dolar endeksine baktığımızda sakin bekleyişini sürdürüyor. Gümüşün gramı 11.80 lira seviyesinde. Teknik olarak 11.25 güçlü destek seviyesi olmaya devam ediyor. Gümüşün ons fiyatı da altın gibi baskı altında kaldı. Gümüş altına kıyasla bu hafta daha ucuz, daha alınabilir bir seviyede. Altına kıyasla daha avantajlı olduğunu görebiliyoruz. Yatırımcı arkadaşların dikkat etmesi gerekiyor. Sterlin TL kurunda da güçlü duruş devam ediyor. Sterlin son iki haftadır altına kıyasla, dolara kıyasla ciddi anlamda kazandıran para birimi oldu. Hem TL hem parite bazında.

Bugün Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Yatırımcılar üç ihtimali göz önünde bulundurmalı. Faiz artarsa, döviz kurlarında aşağı yönlü trend görebiliriz, 15.50 seviyesinde. Sabit kalırsa 16.40-16.60 direnç seviyesi test edilir. Yatay seyir olursa muhtemelen 16.30 - 16.45 lira aralığı korunabilir. Önemli olan mesaj. Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmez ancak bir sonraki toplantı için faiz artırım sinyali verirse faiz artırmış gibi etkisi olabilir. Bu dolar tarafında teknik satışa neden olabilir. Dolar kuru hızlıca geri çekilebilir. Faiz noktasında yine artırım yapmayacağız, aynı dil kullanılırsa düşüşler sınırlı kalır, gözlerimiz de Hazine ve Maliye Bakanlığı''nın yeni açıklayacağı programa takılır. Buradaki paketin etkisine bakacağız. İçeride yüzde 70 enflasyon var. Üzerinde getiri ne verebileceksiniz ben de merak ediyorum. Israrla faizleri artırmayacağız söylemini garipsiyorum. Tüm politikalar aslında üstü örtülü faiz artırımı gibi bir şey. Dolar kurunun hızlı yükselişlerine müsaade edileceğine faiz artırımı olsaydı bugün bu kadar büyük tahribatlar görmeyecektik. Mart ayındaki ev emlak fiyatları artışları rapor edildi. Yüzde 110. Bu değer artışları beni ilgilendirmiyor. Türkiye''de kimler emlak kralı oldu, zengin oldu, bu emlak krallarının açıklanması benim açımdan daha önemli. Bunlar emlak sektörüne yeniden rant oluşturmuşsa bunun yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Ekonomik tabloya Adalet Bakanlığı da bence dahil olmalı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar