Timothy Ash, Merkez Bankası'nın kura müdahale için kaç lirayı beklediğini açıkladı

Timothy Ash, Merkez Bankası'nın kura müdahale için kaç lirayı beklediğini açıkladı
Döviz kurlarında yaşanan yükseliş, akıllara 'Merkez Bankası ne zaman müdahale edecek?' sorusunu getirdi. Türkiye hakkındaki tahminleri ile önce çıkan ekonomist Timothy Ash, Merkez Bankası'nın aklındaki plana ilişkin dikkat çeken bir tahminde bulundu.

MERKEZ BANKASI'NIN MÜDAHALE İÇİN KAÇ LİRAYI BEKLEDİĞİNİ AÇIKLADI

Başta dolar olmak üzere hızla yükselen döviz kurları sonrasında tüm gözler Merkez Bankası''na çevrildi. Pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında döviz kurlarını düşürmeye yönelik bir açıklama yapması beklenen Erdoğan''ın da sessiz kalması sonrası akıllara ''Merkez Bankası kura müdahale için neyi bekliyor'' sorusu gelmişti.

Türkiye analizleriyle tanınan Britanyalı ekonomist Timothy Ash, yetkililerin lirayı savunmayı bıraktığını belirterek dolar/TL’nin 16’da durmayacağını söyledi. Dolar/TL’de iki haftalık sert yükseliş sonrası pazartesi günkü düşüş kalıcı olmadı ve kur dün 16 barajını yıktı. Kur bugün de saat 12:12 itibariyle 16,35 seviyesinde. Piyasalarda kur başta olmak üzere ekonomi politikalarının sürdürülebilirliği sorgulanmaya devam ediyor.

''18, 20 GİBİ NOKTALAR BEKLENECEK''

Londra merkezli Chatham House düşünce kuruluşunda çalışan ekonomist Timothy Ash, dolar/TL’nin 16’da durmayacağını belirtti: ”Seçimler ve Merkez Bankası’nın rezervleri göz önüne alındığında yetkililer, liranın daha da değer kaybetmesine izin vererek 18, 20 gibi savunabilecekleri bir noktaya gelmesini bekleyecek.”

Ash daha sonra yetkililerin dolara müdahale etmeyi bıraktığının açık olduğunu söyleyerek, ”Erken seçimlerden önce savunmak için yeni bir seviye mi belirliyorsunuz” diye sordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar