Meral Akşener ve Mansur Yavaş deprem bölgesinde konuştu: Erdoğan ve arkadaşları şiddetli bir depremi felakete çevirdi!

Meral Akşener ve Mansur Yavaş deprem bölgesinde konuştu: Erdoğan ve arkadaşları şiddetli bir depremi felakete çevirdi!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş deprem bölgesi Kahramanmaraş''ta açıklamalarda bulundu.

Yavaş açıklamasında, "Sayın Genel Başkanım bunlarla ilgili zaman zaman biliyorsunuz polemik yapmak isteyenler var. Biz polemiklere girmiyoruz. İşimizi yapıyoruz, biz Kahramanmaraş halkı için buradayız.  İstisnasız tüm belediyeler gücü yettiğince bir şeyler yapamaya çalışıyor. Burada artık biz siyasi tartışmalara artık aldırmıyoruz çünkü söylediğim gibi biz insani, kamu vazifemizi yapmak için buradayız" dedi.

Akşener, şunları söyledi:

99 depremini ailesiyle birlikte yaşamış bir insanım. Depremzedeyim, o felakette nasıl çalışıldığını ortaya koyan Sayın Bakanımız ile beraber depremden zarar gören tüm ilçeleri dolaştık. Herkes sahaya gitti ve oradan bildirimler başladı. Orada çalışılırken o’culuk, bu’culuk yapılmadı. Hedefimiz bir kişinin canının kurtarılması için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaktı.  İlk gördüğümüz manzara büyük bir afetti. Beceriksizlik yüzünden, hızlı organize olamamanın getirdiği sonuçlar yüzünden kötüydü.

Rozetimle geziyorum çünkü 14 Mayıs''ta seçim var. Deprem hazırlık yapılamaması, koordinasyon eksikliği, ciddiyetsizliğin ve liyakatsizliğinin somut örneği olarak asrın felaketine dönüşmüştür. Belediyelerin yapması gereken işleri hükümet yapmalı. Vatandaşlarımız imkanıyla 656 TIR gönderdik. Biz bir siyasi parti olmaktan çıktık STK gibi çalıştık.

Erdoğan ve arkadaşlarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Şiddetli bir depremi şiddetli bir felakete döndürdünüz. Bu saatten sonra bu ayrışmayı ortadan kaldırın. Merkezi hükümetin bütçesiyle belediyelerin imkanlarını yan yana getirerek vatandaşa hizmet edin. B en talimat verdim. Burak Akburak başkalığında bir Afet Koordinasyon Merkezi kurduk.   O merkezde biz de imkanlarımızı koyduk ama yetmiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar