Mansur Yavaş gönlünde yatan sistemi açıkladı! ''Ekrem İmamoğlu ile birlikte...''

Mansur Yavaş gönlünde yatan sistemi açıkladı! ''Ekrem İmamoğlu ile birlikte...''
ABB Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Siyasetin gündeminden, Türkiye'deki birçok soruna kadar çeşitli konularda değerlendirmelerini paylaşan Yavaş'ın en dikkat çeken çıkışı ise cumhurbaşkanlığı yardımcılığı konusunda oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk canlı yayınında Teke Tek programında gazeteci Fatih Altaylı''nın sorularını yanıtladı.

6 Şubat''ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 şehirde yapılacak yardım çalışmaları için ABB''de görevli ekiplerin saatler içerisinde hazırlandığını belirten Yavaş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı''na (AFAD) yaptıkları ısrarlı aramalara rağmen bir cevap alamadıklarını açıkladı. 

Deprem süresince birçok alanda faaliyet verildiğini aktaran Yavaş, yalnızca insani yardım, barınma, bölgedeki depremzedelerin yemek ihtiyaçlarının giderilmesi gibi alanlarda değil, aynı zamanda altyapı ve lojiktik konusunda da belediye ekiplerinin yoğun çalıştığını hatırlatarak, kendisini deprem sonrası Hatay Havalimanı''nın onarılma çalışmalarına verdiği destekten dolayı eleştiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''a da yanıt verdi. 

"BİZ BUNU HAK ETMEDİK"

Yavaş, söz konusu onarım çalışmaları için "Bizi nereye gönderirlerse oraya yardımcı oluyoruz. Kendi başımıza havaalanı tamirine kalkmadık. Lojistikte sorun olduğu için havaalanı 2 günde açılması lazım. Biraz geciktiler. Bizim ekiplerimizi çağırıyorlar. Bizim seri şekilde oralarda iş makinalarımız var. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Etimesgut Belediyesi var. Cumhurbaşkanı ''yalan söylüyorlar'' dedi. Cumhurbaşkanına yalanı kim söylüyor Allah aşkına. Kim söylüyorsa cezalandırılması lazım. Bizim tweetimiz ''havaalanındaki molozlorı temizliyoruz'' dedik. Bize ''siz kimsiniz ki havaalanı yapıyorsunuz'' dendi. Biz orada betonları onarıyoruz. Bunun yapılmayacak bir durumu yok ki. ''Siz kim oluyorsunuz'' dendi. Bu tavırlar da yanlış. Biz bunu hak etmedik. İGA''nın bu şekilde biz yokmuş gibi davranması oradaki insanın emeğine yazık. Gereksiz bir tartışma. Sayın Cumhurbaşkanı bunun hesabını bizden değil kendisine yanlış bilgi verenlerden sorması lazım." ifadelerini kullandı. 

"AKŞENER BİZE ''TAŞIN ALTINA ELİNİZİ KOYUN'' DEDİ"

2 Mart''ta yapılan altılı masa toplantısı sonrasında ortaya çıkan adaylık krizi ve krizin çözülmesi noktasında masaya getirilen kendisi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için cumhurbaşkanlığı yardımcılığı formülü hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mansur Yavaş, gönlünde yatan değişikliği de ilk kez açıkladı. 

Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun cumhurbaşkanı olması halinde, Millet İttifakı''nda yer alan 5 siyasi parti liderinin cumhurbaşkanı yardımcısı olmak yerine partilerinin başında bulunmaları ve Meclis''e milletvekili olarak girerek, parlamentoyu güçlendirmelerinin daha doğru olacağını düşündüğünü söyledi. 

Kriz sürecinde Ekrem İmamoğlu ile birlikte devreye girdiklerini aktaran Yavaş, "Sayın Akşener''in arzusu üzerine, ''Sizin orada olmanız lazım. Bu halk sizi istediğine göre, taşın altına elinizi koymanız ve sizin de yönetimde mutlaka etkili ve yetkili biçimde vatandaşlarla kurduğunuz bağın devam etmesi gerekir'' dedi. Bu da uygun bulundu. 

Meral hanım önerdi, sayın genel başkanımız da kabul etti ama şunu yapamadık. Normalde son gün olduğu için, birkaç gün daha vaktimiz olsa biz şunu önerecektik. Madem öyle, o zaman cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve sayın Ekrem İmamoğlu''nu önerelim. Diğer sayın genel başkanlarımız da milletvekili olsunlar ve partilerinin başında olsunlar. Ben hala bunun daha doğru olduğunu düşünüyorum, çünkü hem Meclis güçsüzleştirildi deniliyor, eski fonksiyonu yok deniliyor. O zaman parti genel başkanlarımızın milletvekili olup, kendi gruplarının başında bulunmaısnı daha doğru buluyorum ancak bu benim fikrim. Sonuna kadar da bunu genel başkanlarımız ile konuşmaya çalışacağım ancak takdir masanın" ifadelerini kullandı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar