Erdoğan: Türkiye 6 Şubat depremlerinin sınanmasından alnının akıyla çıkmıştır!

Erdoğan: Türkiye 6 Şubat depremlerinin sınanmasından alnının akıyla çıkmıştır!
Erdoğan, Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı konuşmada, “Hamdolsun Türkiye, 6 Şubat depremlerinin sınamasından alnının akıyla çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en fazla can kaybına neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, deprem bölgesinde yaptığı ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin deprem sonrası verdiği sınav için övgü dolu sözler kullandı.

"DEPREM SINAMASINDAN ALNININ AKIYLA ÇIKMIŞTIR"

Erdoğan, afetlerin; aynı zamanda milletlerin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, dayanışmasını, kabiliyetini, dirayetini test ettiği sınamalar olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, 6 Şubat depremlerinin sınamasından alnının akıyla çıkmıştır. Her dönemde görülebilecek birkaç hadise, kötü ses, provokasyon girişimi dışında kalplerimizi de ellerimizi de birleştirerek yaşadığımız felaketin yaralarını sardık, yönümüzü tekrar ortak geleceğimize döndük.

ERDOĞAN''DAN YENİDEN ''DIŞ GÜÇLER'' ÇIKIŞI

Güçlü bir devletin kıvançta ve tasada ortaklaşabilen bir milletin önemi, böyle dönemlerde daha iyi anlaşılıyor. Bunun için ilk asrını geride bıraktığımız Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bize sunduğu güven, huzur ve refah çatısına daha sıkı sahip çıkmalıyız. Yaşadığımız onca felakete ve saldırıya rağmen geleceğimize umutla bakmamız için sayısız sebebimiz var. Buna karşılık bizi farklılıklarımız üzerinden birbirimize düşürmek isteyenler de her zamankinden daha büyük bir hırsla üzerimize geliyor. Milletçe birlik ve kardeşliğimizden aldığımız güçle bu tuzakların hepsini de bozacak dirayete hamdolsun sahibiz.

Coğrafyamızda asırlarca oynanan oyunları artık çöpe atma, kendi oyunumuzu yazma, yönetme ve sergileme vakti gelmiştir. Cumhuriyet''imizin yeni asrını, hayallerimizin peşinde giderek, vizyonumuzu inşa ederek, programlarımızı uygulayarak Türkiye Yüzyılı haline getirmekte kararlıyız."

Gelecek nesillere bırakılacak en büyük mirasın bu olacağını vurgulayan Erdoğan, "Küresel krizleri fırsata dönüştürme yolunda atılan adımlardan en küçük bir tavsamaya izin vermeden, inşallah bu mücadeleyi sizlerle birlikte zafere ulaştıracağız." temennisinde bulundu.

Erdoğan, Türkiye''nin büyümesinin, güçlenmesinin, kalkınmasının, zenginleşmesinin, kendi vatandaşlarıyla birlikte bölgesindeki herkesin de yararına olduğunun altını çizdi.

Bir vatandaşın, kendisinden Karaçay Barajı''nın tamamlanmasına ilişkin talebi olduğunu belirten Erdoğan, "Karaçay Barajı ile ilgili gerekli talimatı da döner dönmez, özellikle de Devlet Su İşlerinden sorumlu bakanıma, Vahit Bey''e tekrar vereceğim. İnşallah, sonu hayır olur." açıklamasında bulundu.

BAHÇELİ''DEN ERDOĞAN''A ÖVGÜLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kahramanmaraş merkezli depremlerde ülkenin büyük felaketle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Böyle bir dönem içerisinde devletimiz güçlüdür. Ülkemizin yönetimi Sayın Cumhurbaşkanı''mız ve değerli kadro arkadaşlarıyla çok büyük bir gayret içerisinde her türlü yarayı, her türlü felaketi, her türlü olmazı ortadan kaldırmak için gece gündüz gayret göstermektedirler." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün unsurlarıyla depremin felaketinin aşılmasında üstün gayret gösterdiğini vurgulayan Bahçeli, "Bu acı büyüktür. Değerli Samandağlılar bunu görmemezlikten gelemeyiz, bunu hafife alamayız, sorunların çözümünde gecikme içerisinde olamayız." diye konuştu.

Bahçeli, birlik ve beraberliğin korunması, kardeşliğin pekişmesi ve dayanışma ruhunun artmasının önemine işaret ederek, "Milletçe bu ülkenin insanları olarak, bu yaranın kapanmasında yönetimin yanında bulunma arzusu inşallah çok kısa süre içerisinde ülkeyi mutlu, devletimizi güçlü, birlik ve beraberliğimizi de pekişmiş olarak ortaya koyacaktır." ifadesini kullandı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar