Merakla beklenen CHP kurultayı öncesi bomba iddia! 11 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu'nun son isteği ne

Merakla beklenen CHP kurultayı öncesi bomba iddia! 11 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu'nun son isteği ne
Büyük kurultaya gitmeye hazırlanan CHP’de, boş oy verildiği takdirde genel başkan seçimi 3. tura kalabilir. Bu ihtimale karşı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimin gidişatına yön verecek hamlesi ile ilgili bir iddia ortaya atıldı.

Yerel seçime kısa bir süre kalmışken, CHP Kasım ayında büyük kurultaya gidiyor. CHP yönetimi tarafından yapılan hesaplamalara göre, kurultaya tam katılım olması halinde 1198’i seçilmiş, 169’u Genel Başkan, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ile milletvekillerinden oluşan doğal delegeler olmak üzere toplam 1367 delege oy kullanacak.

81 ilde kurultay sürecini tamamlayan CHP’de delege hesapları yapılmaya başlandı. Genel merkezciler de değişimciler de kendilerinin önde olduğunu belirtirken, tarafsız gözlemcilere göre ise, İstanbul kurultayıyla değişen hava hesapları karıştırdı. Seçilmiş delegelerde genel merkez, doğal delegelerde değişimciler ağırlıkta ancak her iki taraf açısından da açık ara denebilecek bir ağırlık oluşmadığı için kurultay süreci bıçak sırtı bir yarışa sahne olacak gibi görünüyor.

BOŞ OY RİSKİ MEVCUT

Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre, Kurultayda seçimin sonraki turlara kalabileceği olasılığından söz edililirken,150-200 boş oy kullanılması halinde tarafların salt çoğunluğu ilk iki turda yakalayabilmesi zor bulunuyor. CHP’li bir kaynak ise “Boş oy riski yabana atılmamalı” ifadesini kullandı.

'SON KONGRE' SEÇENEĞİ

Kulislerde, “Bu ihtimal gerçekleşirse hem Kılıçdaroğlu’nun kendisi hem de yeni dönemde partiyi birlikte yöneteceği PM listesi yaralı bereli seçilmiş olur” değerlendirmesi yapılıyor.

Genel merkez çevrelerinin bu ihtimale karşı Kılıçdaroğlu’na, “Bu benim son kongrem. Seçimlerden sonra mayıs ayında partiyi yeniden kurultaya götürüp işi ehline verip, gemiyi de sağlam limana sağ salim bağlarım” mesajıyla, kurultaya gitmesini önermeye hazırlandığı konuşuluyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar