Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşlara SMS attı! Dikkat çeken ayrıntı...

Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşlara SMS attı! Dikkat çeken ayrıntı...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara SMS atarak Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresini 2 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresini protesto ettiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun attığı SMS'teki detay ise gözlerden kaçmadı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Meclis’te kabul edilen ve Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresini 2 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresini vatandaşlara SMS atarak protesto ettiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, söz konusu tezkerede yabancı askerlerin de Türkiye'de bulunacağı ifadesinin yer aldığını dile getirerek, tezkereye karşı olduklarını söylemişti.

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, yaptığı açıklamada konuya ilişkin, “Kendi topraklarına yabancı askerleri davet edip terörle mücadele ayağı altında burada onların bazı müdahalelerine izin vermek vatana ihanettir” ifadesini kullanmış, tezkereye karşı olduklarını yinelemişti.

CHP lideri, bugün ise vatandaşlara SMS göndererek, Tezkere’ye karşı olduğunu tekrardan belirtti. Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği mesajda, "AKP ve MHP'nin Meclis'ten geçirdiği tezkerede yer alan ve yabancı askerlerin ülkemize gelmesine imkan veren maddeyi kabul etmiyorum, protesto ediyorum!" ifadelerine yer verildi.

375e60ff-56a3-421e-aa21-7a95bd7fdee0.jpeg

"AÇIK VE NET SÖYLÜYORUM VATANA İHANETTİR"

Öte yandan mesajda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 17 Ekim’de yaptığı grup toplantısından tezkere ile ilgili bir bölümün linkine de yer verildi. Paylaşılan linkte Kılıçdaroğlu, “Terörle mücadele konusunda bir tezkere getirdiler. O tezkerede şunlar yazıyor: ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi.’ Eyvallah, hiç itirazımız yok. Ama cümle şöyle bitiyor: ‘Aynı amaçlara matuf olmak üzere ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması’. Yani yabancı bir silahlı kuvvet Türkiye’ye gelecek ve burada belli olaylara müdahale edecek. ‘Buna izin verin’. Cumhuriyeti kuran bir parti, kökleri Kuvayı-milliye’de olan bir parti nasıl olur da askerlerin Türkiye’ye gelmesine izin verir. Biz kendi ülkemizde kadınıyla, erkeğiyle, vatanseveriyle ve bayrağını sevenle kendi ülkemizin mübarek topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz. Kendi topraklarına yabancı askerleri davet edip, terörle mücadele ayağı altında burada onların bazı müdahalelerde bulunmalarına izin vermek, açık ve net söylüyorum vatana ihanettir” ifadelerini kullandı.

MHP LİDERİNE ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Türkiye’ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur. Şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır” sözlerinin Kılıçdaroğlu tarafından eleştirildiği kısmına da yer verilen linkte, CHP lideri şunları söyledi: “Bizleri kandıracaklarını sanıyorlar. Türkiye’ye gayrimeşru postalların, yani meşru yabancı postallar gelebilir. Ben meşru yabancı postal da istemiyorum kardeşim. Ben kendi ülkemde yabancı asker postalı istemiyorum terörle mücadele konusunda. Teröristler bana saldırdı bir askerimiz şehit oldu, size saldırmadı. Siz çocuklarınızı parayla pulla askere gönderdiniz, ben evladımı parasız pulsuz askere gönderdim. Yok canımızı veririz falan filan değil. Yabanı asker buraya geldiğinde, sen davet etiğinde, Kemal Kılıçdaroğlu olarak yabancı askerlerin önünde bütün CHP’liler olarak duracağız ve onları kovacağız. Bu ülke Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren bir ülkedir. Ben Milli Kurtuluş Savaşı’nın tarihine ihanet ettirmeyeceğim”

SMS'TEKİ DETAY DİKKAT ÇEKTİ

CHP’nin kabul etmediği ve vekillerinin ‘hayır’ oyu kullandığı tezkereye, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak ortakları, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi evet oyu vermişti. Hem basında hem de parti içerisinde büyük yankı uyandıran bu olay ile ilgili bir gelişme de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu’nun vatandaşlara attığı SMS’te ortaklarının parti isimlerini geçirmemesi ve sadece AKP ve MHP demesi dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun bu hareketinin ise, yerel seçimlerde ortaklarına kapıları kapatmadığı anlamına geldiği iddia edildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar