AKP ile MHP kurmayları Ankara'daki restoranda bir araya gelecek! Kritik toplantının detayları belli oldu

AKP ile MHP kurmayları Ankara'daki restoranda bir araya gelecek! Kritik toplantının detayları belli oldu
Yerel seçimlerde AKP ve MHP arasında yapılacak iş birliği için her iki partide yer alan heyetlerin haftaya bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantının gündemi yerel seçimlerdeki aday konusu olacak.

Yerel seçime aylar kala siyaset arenası epey hareketlendi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’daki bir restoranda yapılacağı ileri süren görüşmede, AKP ve MHP’li kurmaylar yaptıkları ön çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, heyetlerin bu işbirliği kapsamında önceliği de büyükşehir belediye başkan adaylarının belirlenmesine vereceği belirtiliyor. AKP ve MHP arasında 2019 yerel seçimleri döneminde yapılan işbirliği kapsamında, Adana, Mersin ve Manisa’da MHP, diğer büyükşehirlerde ise AKP aday göstermişti. 31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlerde de 2019’da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa’da MHP’nin adayının, diğer büyükşehirlerde ise AKP’nin adayının destekleneceği kaydediliyor.

AKP VE MHP ARASINA ŞERH DÜŞEBİLİR

Çoğu noktada aynı fikirde buluşması beklenen ittifakta, bu kez MHP’nin “seçilebilecek aday” için AK Parti’nin belirleyeceği isimlere gerektiğinde şerh düşebileceği de iddia ediliyor. Özellikle CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanlığı için aday belirlemede o büyükşehirlerdeki seçmen yapısının dikkate alınacağına işaret ediliyor. AKP ve MHP’nin, başta CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanlığı olmak üzere tüm büyükşehir belediye başkan adayları ile bir çalışma yaptığı da kaydediliyor. Bu kapsamda da MHP’nin aday belirleyeceği büyükşehirlerde “AKP tabanının da itiraz etmeyeceği bir ismin”, AKP’nin aday gösterdiği büyükşehirlerde ise “MHP tabanının itiraz etmeyeceği bir ismin” aday olacağı ifade ediliyor. 519 ilçe belediye başkanlıklarında yürütülecek işbirliğinde ise “dengenin gözetileceğine” işaret ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar