Menzil tarikatı lideri Abdulbaki Erol'un cenazesi geçerken ağaçtan yaşlar ve kanlar gelmiş: Tüm cemaat bu görüntüleri paylaşıyor

Menzil tarikatı lideri Abdulbaki Erol'un cenazesi geçerken ağaçtan yaşlar ve kanlar gelmiş: Tüm cemaat bu görüntüleri paylaşıyor
Menzil tarikatı lideri Abdulbaki Erol'un cenazesi geçerken yol üstünde bulunan ağaçtan yaşlar ve kanların aktığı iddia edildi.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Menzil cemaatinin lideri Abdulbaki Erol'un cenazesi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde gömülürken, cenaze töreni sonrası paylaşılan görüntüler de gündem olmaya devam ediyor.

Abdulbaki Erol'un ölümünden sonra paylaşılan görüntüde "Gavs Hz. naaşının geçtiği yerdeki ağaç" denilerek ağacın kanadığı ve ağladığı iddia edildi.

PEKİ AĞAÇ NEDEN KANIYOR?

Görüntülerde sözde 'Gavs'ın ölümünden sonra diye iddia edilen ağaç, Kiaat ağacı veya Pterocarpus angolensis olarak bilinyor. Kainat ağacı kesildiğinde kanıyor. Bu yüzden 'Kanlı ağaç' olarak da anılıyor. 16 metre boya ulaşan kalın kabuklu ve geniş taçlı bir yapıya sahip olan bu ağaçlar kene kaynaklı hastalıklar en başta olmak üzere bıçak yaraları, malarya ve kara humma gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.

Ağacın yapısında yer alan kan kırmızı rengindeki reçine ağaç darbe aldığında ortaya çıkıyor ve ağacın kanıyormuş gibi görünmesini sağlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar