İstanbul'da bir garip LGBT hikayesi: Portekizli turisti eşcinsele benziyor diye gözaltına aldılar

İstanbul'da bir garip LGBT hikayesi: Portekizli turisti eşcinsele benziyor diye gözaltına aldılar
İstanbul’a tatile gelen eşcinsel turist Miguel Alvaro, Onur Yürüyüşü'ndeki eylemlerden habersiz bir şekilde arkadaşlarıyla öğle yemeği yerken gözaltına alındı. Genç turist, Türkiye’de gözaltında yaşadıklarını Portekiz basınına anlattı.

İstanbul'da 25 Haziran'da düzenlenen Onur Yürüyüşü'nde olay çıkmış ve birçok gösterici polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Portekiz’den tatil için Türkiye’ye gelen 34 yaşındaki Miguel Alvaro eylemlerin olduğu gün olaylardan habersiz bir şekilde arkadaşları ile öğle yemeği yemek için Taksim'e gitti. Alvaro, bir anda 8 polisin etrafını kuşatıp kendisini yere yatırdığını ve gözaltına aldığını söyledi. Polis müdahalesinde gözaltına alınan Portekizli Miguel Alvaro, Türkiye'de yaşadıklarını Portekiz basınına anlattı.

“BENİ EŞCİNSELE BENZEDİĞİM İÇİN GÖZALTINA ALDILAR”

Turist Alvaro, “Kollarımı tuttular ve içlerinden biri kaburgalarıma vurdu. Beni bir otobüse bindirdiler, vurmaya devam ettiler ve kanamam oldu” diye konuştu. Polis otobüsünde 5 saat beklediğini ve konuşmasına izin verilmediğini anlatan turist, daha sonra bir polisin gelip “Görünüşün nedeniyle gözaltına alındın” dediğini aktardı.

Portekiz basınına konuşan genç adam, neler olduğunu anlayamadığını ve büyük şok yaşadığını belirterek “Beni eşcinsele benzediğim için gözaltına aldılar” dedi.

Alvaro, gerçekten eşcinsel olduğunu ama Onur Yürüyüşü'ne katılmadığını söyledi.

Genç turist, gözaltında diğer göstericiler ile sürekli homofobik hakaretlere maruz kaldığını, Türkiye'nin doğu sınırına götürülerek bir göçmen gözaltı merkezine yerleştirildiğini anlattı. Portekizli genç, kendisine doğru düzgün su verilmediğini ve saldırı korkusundan uyuyamadığını da ifade etti.

20 gün boyunca gözaltından tutulan ve 13 Temmuz’da serbest bırakılan genç turist yaşadıklarından dolayı ruhen çöktüğünü ve iyileşmeye çalıştığını anlattı.

Öte yandan Portekizli Miguel Alvaro, Türkiye'ye gitmek isteyen turistlere, özellikle de LGBTQ+ topluluğuna “Dikkatli olun” çağrısı yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar