Mehmet Şimşek’in Hafize Gaye Erkan’dan sonra Merkez Bankası için önerdiği ilk isim ortaya çıktı

Mehmet Şimşek’in Hafize Gaye Erkan’dan sonra Merkez Bankası için önerdiği ilk isim ortaya çıktı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Hafize Gaye Erkan'ın istifa etmesi sonrası Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na Fatih Karahan dışında başka bir isim önerdiği ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Hafize Gaye Erkan'ın görevden ayrılmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı için Cevdet Akçay'ı önerdiği iddia edildi.

10Haber yazarı Barış Soydan, TCMB'deki başkan değişiminin perde arkasına dair kulis bilgilerini paylaştı. Soydan, Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ı önerdiğini, ancak Fatih Karahan'ın isminin önce çıkması üzerine mecburen onu sahiplendiğini belirtti.

ekran-resmi-2024-02-05-07-f99e.webp
Cevdet Akçay

'CEVDET AKÇAY AKP'YE YAKIN BİR İSİM DEĞİL'

Barış Soydan, yazısında, "Cevdet Akçay Akp'ye yakın bir isim değil" başlığı altında Cevdet Akçay'ın AKP'ye yakın bir isim olmadığını vurgulayarak, Akçay'ın uzmanlık alanının doğrudan para politikası olduğunu aktardı.

Soydan, Akçay'ın atanması durumunda borsanın coşkulu bir başlangıç yapabileceğini ancak bu gerçekleşmediğini çünkü Akçay'ın AKP'ye yakın olmadığını, geçmişte Koç Grubu kuruluşlarında görev yaptığını belirtti.

fahih-karahan-egkf-cover.jpg
Fatih Karahan

KARAHAN, AKP'Lİ İSMİŞN AKRABASI

Soydan, Fatih Karahan'ın ise eski AKP milletvekili, Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın yeğeni ve Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar'ın akrabası olduğunu ifade ederek, bu aile bağlarının Merkez Bankası başkanlığı için tercih edildiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar