İstanbul Digital Art Festival’e geri sayım başladı

İstanbul Digital Art Festival’e geri sayım başladı
Türk Telekom, teknoloji ve sanatın buluştuğu etkinliklere katkı sunmaya devam ediyor. İstanbul Digital Sanat Festivali, dünya çapındaki sanatçıları ve dijital sanat eserlerini bir araya getirerek, 2-5 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşecek.

Şirket, bu etkinlikte teknoloji desteğiyle yer alarak sanat ve teknolojiyi bir araya getirme misyonunu sürdürüyor.

Türk Telekom, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yüksek teknoloji ve dijital dönüşüm deneyimini kültür-sanat alanına aktarmaya devam ediyor. Şirket, teknoloji ve sanatı buluşturan çeşitli etkinliklere katkı sağlarken, bu yıl 4. kez düzenlenen İstanbul Digital Art Festivali'ne (IDAF) teknoloji sponsoru olarak destek veriyor. IDAF, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle gerçekleştirilecek ve dijital sanat alanında önemli isimleri sanatseverlerle buluştururken, çocuk ve gençlik atölyeleri, paneller, görsel ve işitsel performanslara ev sahipliği yapacak.

aw193822-01.jpg

Festivalin bu yılki teması "Search Reality" (Gerçekliği Ara) olarak belirlendi ve yaklaşık 55 sanatçının dijital sanat eserleri sergilenecek. Türk Telekom, ziyaretçilere farklı bir dijital deneyim sunmayı hedefliyor ve festival boyunca AKM'de Türk Telekom Lounge alanında paneller düzenlenecek. Ayrıca, artırılmış gerçeklikle hazırlanan Yeşilçam sergisinde teknolojik bir nostalji yaşatılacak ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğiyle Fiber İleri Dönüşüm Atölyesi'nde atık fiber kabloları kullanılarak bir sanat eseri ortaya çıkarılacak.

IDAF süresince, yapay zeka destekli moda tasarımları sergilenecek ve Uygur Tiyatrosu'nun yanı sıra birçok önemli sanatçıyla podcast yayınları gerçekleştirilecek. Türk Telekom, uluslararası dijital sanat festivalinde sanatseverlerin dijital dünyayı keşfetmelerine olanak sağlayarak, sergi alanları başta olmak üzere tüm teknolojik ihtiyaçlarını karşılayarak farklı bir deneyime katkıda bulunacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar