Mehmet Şimşek'e ek MTV tepkisi: 'Ekonomiyi bunun için mi okudun?'

Mehmet Şimşek'e ek MTV tepkisi: 'Ekonomiyi bunun için mi okudun?'
Motorlu Taşıtlar Vergisi için ek bir ödeme kararının daha çıkarılması araç sahiplerini zora sokarken Gazeteci Deniz Zeyrek'ten gelişmeyle ilgili önemli bir tepki geldi.

Selahattin Demirel / Günboyu

Seçimlerin geride kalmasıyla yüksek enflasyonlu ve döviz kurlu ekonomik tabloda iyileştirmeler yapmak mecburiyetinde olan Cumhur İttifakı iktidarı zam furyasında vatandaşı derinden etkileyen bir karara imza attı.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin bu yıl için iki kez ödenmesi zorunluluğu getiren iktidar, vergi ve harçlarla ilgili de zamları duyurdu. Akaryakıta ÖTV ayarı, hijyen ürünlerinde KDV artışı gibi kararların da vergi ve harçlara yapılan zamların üstüne binmesi vatandaşı iyice bunalttı.

Gazeteci Deniz Zeyrek, yaşanan durumla ilgili önemli bir çıkışta bulunarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösterdi.

"MTV'Yİ ÖDEDİM, BEN SALAK MIYIM?"

Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında konuyla ilgili açıklamada bulunan Zeyrek, Bakan Şimşek'e tepkisini, "Bunu dedem de yapardı ya, o kadar ekonomiyi bunun için mi okudun?" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRME KARARI

Binlerce araç sahibinin tepkisini çeken ek MTV kararıyla ilgili CHP'den gelen açıklamada ise, konunun Anayasa Mahkemesi'ne taşınacağı belirtildi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar