Gram altın yeniden yükselişe geçti! İşte piyasada son durum

Gram altın yeniden yükselişe geçti! İşte piyasada son durum
Küçük ve orta ölçekli yatırımcıların göz bebeği olan altın, yeniden yükselişe geçti. İşte piyasada son durum...

ÖZLEM BARAN / GÜNBOYU

FED kararı ve dövizdeki yükselişten etkilenen altında ibre yeniden yukarıya döndü.

Özellikle dün ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisini 245 bin beklenmesine karşın 248 bin açıklanmasıyla düşüşe geçen gram altın yeni günde yükselişe geçti.

Güne 1.602 TL’den başlayan gram altın saat 17.50’de gün içindeki en yüksek değeri olan 1.620 TL’ye çıktı. Gram altın daha sonra hafif bir gerileme ile 1.615 TL seviyesine çekildi.

Sert bir düşüş yaşayan Ons altın da gram altın gibi yükselişe geçti. Ons altın güne 1.910 dolardan başlamasının ardından saat 17.55 itibarıyla gün içindeki en yüksek seviyesi olan 1.934 doları gördü, akabinde ise 1.927 dolar seviyesine çekildi.

Analistler, küresel piyasalarda, enflasyon ve resesyon endişesiyle negatif seyrin sürdüğünü belirterek, bugün yatırımcıların odağında ABD'de açıklanacak istihdam raporunun olduğunu söyledi.

Dün ülkede açıklanan verilere göre, özel sektör istihdamı haziranda 497 bin kişi artarak piyasa beklentilerini aştığını hatırlatan analistler, Şubat 2022'den bu yana en büyük artışı kaydettiğini ifade etti.

Analistler, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yaklaşık 10 baz puan artarak yüzde 4,04'le 2 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdiğini hatırlatarak, para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (FED) bu ayki toplantıda 25 baz puan faiz artıracağı ihtimalinin yüzde 92'ye yükseldiğini bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar