Çok sert düşecek! Uzmanı tarih verdi

Çok sert düşecek! Uzmanı tarih verdi
Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, borsa ve konut fiyatlarıyla ilgili milyonlarca yatırımcıyı endişelendiren uyarılarda bulundu.

Son faiz kararının duyurulmasının ardından piyasalarda belirgin bir hareketlilik gözlenirken, Eğilmez'in borsa ve konut piyasalarındaki gelişmelere ilişkin yazısı tekrar gündeme oturdu.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, kişisel blogunda yayınladığı yazıda yatırımcıları ilgilendiren önemli noktalara değindi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri sürpriz bir şekilde 500 baz puan artırması sonrasında ekonomist Mahfi Eğilmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu artışın doğru bir hamle olduğunu ifade etti.

Eğilmez, "Merkez Bankası'nın yükselmekte olan enflasyonu durdurabilmek için faizi yükseltmesi doğru bir yaklaşım. Ancak, maliye politikasının gevşek kaldığı ve yapısal reformlara yeterince önem verilmediği sürece faiz artışının etkisi sınırlı kalacaktır" ifadelerine yer verdi.

1650618421979-1638094646817-1594710905730-tttt.jpg

SERT ÇÖKÜŞ YAŞANACAK

Borsa ve konut sektöründeki gelecek projeksiyonlarını değerlendiren Eğilmez, "Faiz oranları enflasyon seviyesine yükseldiğinde, borsadaki hisse senetleri ve gayrimenkul fiyatları, önceki rekorlarını koruyamayabilir ve hatta çöküş yaşayabilir" şeklinde milyonlarca yatırımcıya uyarılarda bulundu.

Mahfi Eğilmez'in açıklaması şöyle:

Bu zorlama ekonomi politikası, şimdilik tüketim odaklı büyümeye ve istihdama destek oluyor gibi görünse de gayrimenkul ve borsa gibi çeşitli alanlarda balonlar oluşmasına neden oluyor.

Bu ortamda, "borsa rekorlar kırıyor, demek ki ekonomi iyi gidiyor" demek gerçekçi değil. Zamanı geldiğinde faiz oranları enflasyon seviyesine çıkarılmak zorunda kalındığında, borsadaki hisse senetleri ve gayrimenkul fiyatlarındaki bu rekorlar bu kez çöküşlere dayanamayacak.

kentsel-donusum-konut-aa-1782088.jpg

FAİZ KARARI YÜZDE 45'TEN YÜZDE 50'YE YÜKSELDİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) aldığı karara göre, Nisan ayı politika faizini %50 seviyesinde sabit tuttu.

Merkez Bankası, faiz artırımlarına Haziran'da 650, Temmuz'da 250, Ağustos'ta 750, Eylül, Ekim ve Kasım'da 500'er, Aralık ve Ocak'ta ise 250 baz puanlık artışlarla devam etti. Ancak, ardışık 8 toplantıda faiz artışına giden Merkez Bankası, Şubat ayında faiz oranını sabit tuttu.

1507764.jpg

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar