Meclis bayram sonrası yoğun mesaiyle başlıyor

Meclis bayram sonrası yoğun mesaiyle başlıyor
TBMM Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından verdiği aranın sona ermesiyle 16 Nisan Salı günü yeniden toplanıyor.

Yapılacak olan Genel Kurul'da, enerji sektörünü ilgilendiren önemli bir yasa teklifi olan Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşülmesi bekleniyor.

Yaklaşık bir aylık aranın ardından toplanacak olan Genel Kurul'da, enerji politikalarına yönelik önemli düzenlemeler içeren yasa teklifi ele alınacak. Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin en dikkat çekici maddelerinden biri, yerli üretim ve ithal edilen doğal gazın sıvılaştırılarak LNG olarak dünya piyasalarına sunulabilmesine olanak tanıması olacak.

Ayrıca, enerji verimliliğinin artırılması amacıyla hazırlanan projelere destek verilmesi de gündemde. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu projelere 15 milyon lirayı aşmayacak şekilde destek sağlayacak ve projelerin bedellerinin en fazla yüzde 30'unu karşılayacak.

Yasa teklifi ayrıca, içme-kullanma suyu temin edilen rezervuarlar ve sulak alanlar ile denizler, baraj gölleri, suni göller ve tabii göllerin yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilen bölgelerinde imar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilmesine de izin veriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar