Atatürk’ün Aliağa’ya gelişinin 90. yılı kutlandı

Atatürk’ün Aliağa’ya gelişinin 90. yılı kutlandı
13 Nisan 1934'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Aliağa'ya gelişinin 90. yıl dönümü, Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Hatıra Köşesi'nde düzenlenen programa Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, bir derneğin Aliağa Şubesi Başkanı Erol Çetinkaya ve yönetimi, dernek üyeleri, araştırmacı yazar Cevat Yıldırım, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün önemine ilişkin konuşmalarla başladı. Araştırmacı Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım ve derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Selim Erkmen, Atatürk'ün 7 Nisan 1934'te Ankara'dan çıkarak Aliağa'ya gelişini anlattı. Erkmen, Atatürk'ün Aliağa halkı tarafından büyük bir sevgi ve coşkuyla karşılandığını belirtti ve 90. yıl dönümünü aynı coşkuyla kutlamanın mutluluğunu dile getirdi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Aliağa ziyaretini hatırlatarak, o günkü Aliağa Mektebi'nde öğretmen ve öğrencilerle buluşmasına vurgu yaptı. Acar, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin heykeltıraşı Mustafa Tuncay'ı Aliağa'ya davet ettiklerini ve Tuncay'ın yapacağı anıtla o günü temsil edecek öğrencilerin yer alacağını söyledi. Program, konuşmaların ardından Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Zeybek gösterisiyle sona erdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar