Mavi balonları gökyüzüne bırakarak farkındalık oluşturdular

Mavi balonları gökyüzüne bırakarak farkındalık oluşturdular
Sivas’ta vatandaşlar ‘14 Kasım Diyabetler Günü’ çerçevesinde farkındalık oluşturmak için yürüyüp elindeki balonları gökyüzüne bıraktılar.

Sivas Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından organize edilen yürüyüş Sivas İnönü Bulvarında başlayıp Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi bahçesinde tamamlandı. Yürüyüşe Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in eşi Çiğdem Şimşek, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

‘Geleceğimizi Diyabetten Koruyalım’ , ‘ Diyabetin Farkında Olun Farklı Olun’ yazılı pankart ve balonlarla yürüyen yaklaşık 100 kişi diyabete dikkat çekti. Dünya Diyabet Günü kapsamında basın açıklamasında bulunan Uzm. Dr. Esma Kılıç, “Diyabet, vücutta insülinin üretilmediği, az üretildiği veya üretilen insülinin etkili bir şekilde kullanılamadığı durumlarda ortaya çıkan, kan şekeri yüksekliğiyle seyreden kronik bir hastalıktır.

Diyabet dünya çapında çok büyük bir sorun haline geldi. Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF), dünya genelinde 382 milyon yetişkinin diyabet hastası olduğu tahminin de bulundu. Diyabet görülme sıklığı pandemik oranlara ulaştı ve 2035 yılına kadar bu rakamın 592 milyon olması beklenmektedir. Yaşlanan nüfus, kentleşme ve değişen yaşam tarzları diğer kronik hastalıklarla birlikte diyabet pandemisini de hızla artırmaktadır. Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) tarafından diyabetin yaygınlığı hakkında yayımlanan güncel veriler, Türkiye'de 20-79 yaş aralığında yaklaşık 7 milyon diyabet hastası olduğunu ve bu rakamın toplam yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 15'ine denk geldiğini göstermektedir” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar