Marvel Studios, Quantumania filmi vizyona girmeden diyalogları sızdırıldı

Marvel Studios, Quantumania filmi vizyona girmeden diyalogları sızdırıldı
Marvel Studios, Ant-Man ve Wasp: Quantumania filmi vizyona girmeden önce diyalogları sızdıran Redditkullanıcısına dava açtı.

17 Şubat’ta gösterime giren Ant-Man ve Wasp: Quantumania, çıkışının ardından milyonlarca kişi tarafından seyredildi ve büyük bir başarı elde etti. Belirli kısımları Türkiye’de çekilen bu filmin daha vizyona girmeden Reddit kullanıcısı tarafından sızdırıldığı anlaşıldı.

Eğlence sektöründeki The Walt Disney’in yan şirketi Marvel Studios, yeni vizyona giren filmi hakkında bilgiler sızdıran bir Reddit kullanıcısına dava açtı. Şirkete ciddi kayıplara neden olan Reddit kullanıcısı, çıkışından iki ay önce Ant-Man ve Wasp: Quantumania filmindeki tüm İngilizce altyazıları diyalogları Google Döküman’a yükledi ve bağlantıyı herkesle paylaştı.

Marvel Studios, sızıntının farkına vardıktan sonra telif ihlali başvurusu ile Google Döküman dosyasını ve onu paylaşan Google hesabını sildirtti. Aynı zamanda Reddit’teki bütün gönderileri de kaldırttı.

MARVEL STUDIOS’A REDDIT BİLGİLERİ VERMEDİ

Marvel Studios yetkilileri, sosyal medya platformu Reddit ile iletişime geçti ve sızıntının ana kaynağı olan kullanıcının bilgilerini istedi. Ancak şirket, kullanıcı gizliliği politikaları nedeniyle istenen bilgileri vermedi. Marvel Studios ise en son çare olarak kim olduğu bilinmeyen kullanıcıya dava açtı.

Ocak ayından beri bu sorunla uğraşan Marvel Studios, Reddit ile uzlaşmak istediklerini belirterek sızıntıyı paylaşan kullanıcının bilgilerinin iletilmesini talep etti. Reddit yetkililerinden hala bir yanıt bekleniyor.

Marvel Studios tarafından paylaşılan bilgilere göre sızıntıyı yapan moderatör, şirketin pek çok politikasını ihlal ederek, firmanın ciddi para kaybı yaşamasına neden oldu. Davanın yakın zamanda sonuçlanması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar