Marmara'da korkutan deprem! Birçok ilde hissedildi...

Marmara'da korkutan deprem! Birçok ilde hissedildi...
AFAD, Marmara Denizi'nin Mudanya açıklarında 3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu.

Marmara'daki olası deprem endişesi her geçen gün artıyor. Uzmanlar, yapılaşmaya dikkat çekerken, bölgede sürekli olarak irili ufaklı sallantılar yaşanıyor. Son olarak, AFAD, Marmara Denizi'nin Mudanya açıklarında 3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem, saat 5.19'da gerçekleşti ve derinliği 9.51 kilometre olarak ölçüldü.

TSUNAMİ'YE KARŞI UYARI SİSTEMİ GELİŞTİRİLDİ!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmara Denizi çevresi ve Adalar'a yeni "Çok Disiplinli Tsunami Gözlem ve Erken Uyarı İstasyonları" kuruluyor. İstanbul Valiliği İl Afet Risk Azaltma Planı kapsamında gerçekleştirilecek olan bu proje kapsamında, 20 yeni istasyonun konumlandırılması için çalışmalara başlandı.

25.jpg

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, açıklamada, yeni istasyonlar sayesinde Türkiye genelinde olduğu gibi Akdeniz, Ege ve Karadeniz bağlantılı denizlerde de 15 farklı ülkeden 21 kuruma erken uyarı mesajlarının iletilmesinin mümkün olacağını belirtti. Bu adım, tsunami riskine karşı daha etkin ve hızlı bir erken uyarı sisteminin oluşturulmasına katkı sağlayacaktır.

3693.jpg

DEPREM NEDİR?

Deprem, yer kabuğunun içindeki kayaçların ani bir şekilde kırılması veya kayması sonucunda ortaya çıkan ve genellikle yer yüzeyinde titreşimlere neden olan doğal bir olaydır. Bu titreşimler, yerin içinden yayılarak depremin etkilediği bölgedeki yapıları ve çevreyi sarsabilir. Depremler genellikle yerin derinliklerindeki hareketlerden kaynaklanır ve genellikle fay hatları boyunca meydana gelir. Büyüklükleri ve etkileri değişkenlik gösterebilir, bazıları sadece hafif sallantılarla geçerken, diğerleri ciddi hasara ve can kaybına neden olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar