Mahkeme hapis cezalarını bozmuştu: Türkiye’nin utanç davasında yeni gelişme

Mahkeme hapis cezalarını bozmuştu: Türkiye’nin utanç davasında yeni gelişme
6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi ve istismar edilmesi skandalıyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin davada yargılanan Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in hapis cezalarının bozulması yönünde karar vermesinin ardından, davanın yeniden görüleceği tarih belli oldu.

Hiranur Vakfı'nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili olarak yürütülen davada, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin, sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in hapis cezalarını bozması sonrasında yeni bir gelişme yaşandı.

Davanın, bozulan hapis cezalarının ardından yeniden ele alınması için belirlenen tarih netleşti.

6534e19b470a9b043cbdbf23.webp

Mahkeme, dosyanın Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesinin ardından, ilk duruşmanın 6 Mayıs saat 10.00'da yapılmasına karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞ

Hatırlanacağı üzere, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, sanıklar Kadir İstekli'nin 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel'in 20 yıl ve Fatıma Gümüşel'in 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kararın ardından mağdur H.K.G.'nin avukatı, sanıkların avukat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı ve Cumhuriyet savcısı dosyayı istinafa taşımıştı.

kadir-istekli-kimdir-kac-yasinda-nereli-gccm.webp

Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi yapılan inceleme sonucunda sanık İstekli'nin farklı zaman dilimleri için ayrı cezalar alması gerektiği ve diğer sanıkların cezalarının artırılması gerektiği yönünde bir karar vermişti.

Sanıklar hakkında verilen hapis cezalarının bozulmasından sonra dosya yeniden Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme bozulmanın ardından ilk duruşmanın 6 Mayıs saat 10.00'da yapılmasına karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar