Kurultaya 2 gün kala Özgür Özel canlı yayında açıkladı: Ekrem İmamoğlu ile yaptığı gizli anlaşmada neler var

Kurultaya 2 gün kala Özgür Özel canlı yayında açıkladı: Ekrem İmamoğlu ile yaptığı gizli anlaşmada neler var
CHP’nin bu hafta sonu yapılacak kritik kurultayı öncesinde CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, “Ekrem İmamoğlu ile anlaştı” iddialarına dair açıklama yaptı. İşte detaylar…

CHP kurultayına sayılı günler kaldı. Partinin 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım’da Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. Kurultayda yarış CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel arasında olacak. Parti içinde delege oyları hesaplanırken, kimin kazanacağına dair iddialarda her geçen gün değişiyor.

Değişim istediğini belirterek CHP Genel Başkanlığı’na aday olan Özgür Özel, katıldığı Ece Üner ile Ana Haber'de kurultaya dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"KİM KAZANACAKSA ONU ADAY GÖSTERMEK LAZIM"

İstanbul’da 185 kurultay delegesinin desteğini alan Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında bir protokol ve anlaşma olmadığının altını çizdi. Anketleri yaptıklarında İmamoğlu ile kazandıklarını gördüklerinde hiç tereddüt etmeden kendi desteğini de ona vereceğini belirten Özel, iddialara dair şunları söyledi:

“Ben aday olayım belki ben de kazanırım demem. Doğrusu bizim Ekrem Bey'le kendi aramızda vardığımız ne bir gizli protokol ne de bir mutabakat var. Ekrem Bey 'ben İstanbul'a mühürlüyüm' dedi. İstanbul seçimini kazanacak ve kazanması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Sonraki dönemde İstanbul'da icraatları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanlığına layık görülürse, bence kamuoyu araştırmalarını bütün üyelere göndermek ve CHP'li seçmenlerin önüne sandık koymalıyız. Kim kazanacaksa onu aday göstermek lazım"

"EKREM BEY'E VERİLMİŞ SÖZÜM YOK"

CHP'yi iktidar yapmaya ve ana muhalefetten kurtarmaya talip olduğunu vurgulayan Özel, "Ben bu partiye en doğru cumhurbaşkanı adayını gösterip seçimi kazandırmaya talibim. Kendi adıma bir talebim yok, Ekrem Bey'e verilmiş sözüm yok. Ekrem Bey gibi bir siyasetçiyi yok sayabilmekte benim anlayışımda yok” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar