Kulüpler Birliği'nden kritik açıklama! Passolig devri sona erdi: Yerine ne geliyor?

Kulüpler Birliği'nden kritik açıklama! Passolig  devri sona erdi: Yerine ne geliyor?
Kulüpler Birliği, Trendyol Süper Lig takımlarının gelecek sezondan itibaren anlaşacağı firmalar üzerinden maç bilet satış organizasyonunu gerçekleştireceğini duyururken, passoligin kalkma ihtimalini gündeme geldi. Peki Passolig kalkacak mı? Süper Lig'de maç bileti nasıl alınacak? İşte ayrıntılar...

Kulüpler Birliği, uzun süredir gündemde olan Passolig uygulamasıyla ilgili somut adımı attı. Taraftarların maç biletlerini internet üzerinden satın alabilmelerini sağlayan bu uygulama, kulüplerin de gelir kaynağı olarak önemli bir yerde duruyor. Passolig kart ücretleri kulüplere göre değişirken, ayrıca kullanıcılardan e-bilet sistemi için yıllık kullanım bedeli alınıyor.

Kulüpler, elektronik bilet satış organizasyonu için firmalarla anlaşma yapabilecek. Passolig uygulamasını kullanan taraftarlar ise maç giriş işlemlerinde herhangi bir değişiklik olup olmadığını merak ediyor. Peki Passolig kaldırılıyor mu? İşte, Kulüpler Birliği’nin yeni aldığı kararın detayları…

YENİ DÖNEMDE BİLET SATIŞLARINI KULÜPLER YAPACAK

Bu yeni düzenleme, kulüplerin 6222 sayılı kanun çerçevesinde bilet basım, satış ve dağıtım işlemlerini daha etkin bir şekilde gerçekleştirmesini hedefliyor. Kulüpler Birliği, bilet satış süreçlerini iyileştirmek isteyen firmaları başvuru yapmaya davet ediyor.

Açıklamada, kulüplerin elektronik bilet satış organizasyonunu, anlaşacakları firmalar aracılığıyla yürütme konusunda hemfikir olduğu da ifade ediliyor.

Kulüpler Birliği’nden yapılan E-bilet açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Kulüplerimiz, önümüzdeki dönemde elektronik bilet satış organizasyonunu, anlaşacakları firmalar ile gerçekleştirmek kanaatindedir. Bu doğrultuda bilet satış organizasyonu ve teknik altyapı kabiliyetine haiz firmalar ile görüşme kararı alınmıştır. Kulüplerimizin bilet satış organizasyonuna talip olacak firmaların Kulüpler Birliği Vakfına başvurularını iletmeleri rica olunur.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar