Konyaspor karşısında Beşiktaş'a galibiyeti kim getirdi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Konyaspor karşısında Beşiktaş'a galibiyeti kim getirdi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Beşiktaş, sahasında Konyaspor ile karşılaştı. Beşiktaş, Konyaspor'u 2-0'lık skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

KONYASPOR KARŞISINDA BEŞİKTAŞ'A GALİBİYETİ KİM GETİRDİ?

Beşiktaş alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Konyaspor'u Dolmabahçe'de ağırladı..

Siyah-beyazlılarda Omar Colley ve Arthur Masuaku yeniden ilk 11'e dönerken, yeni transferler Mohamed Al-Musriti ile Ernest Muci de sahadaydı...

Ante Rebic, Amir Hadziahmetovic, Alex Oxlade-Chamberlain, Tayfur Bingöl, Yakup Arda Kılıç ve Emrecan Uzunhan kadroda yer almazken; santrfor pozisyonunda Cenk Tosun ile Semih Kılıçsoy ilk 11'deydi...

Ara transferde kadroya dahil edilen Jonas Svensson ve Joe Worrall'ın dışında uzun süredir kadro dışında olan Vincent Aboubakar'la Rachid Ghezzal, Salih Uçan, Jackson Muleka, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Daniel Amartey yedekler arasındaydı..

Beşiktaş gibi çalkantılı günler yaşayan Konyaspor ise Teknik Direktörlük görevine yıllarca Aykut Kocaman'ın yardımcılığını yapan Fahrudin Ömerovic'i getirirken; kadrosunda değişiklikler yapmıştı..

Kaleye Japonya'dan transfer edilen Polonyalı file bekçisi Jakub Slowik'i takviye eden yeşil-beyazlılar; sol stoper olarak da Filip Damjanovic'i, sol kanada da İstanbulspor'dan Valon Ethemi'yi kadroya enjekte etmişti..

Marlos Moreno, Adil Demirbağ, Niko Rak ve Bruno Paz kadroda yoktu...

Stoper olarak takımın "en zayıf halkası" Uğurcan Yazgılı'nın görev yapması Beşiktaş'ın avantajı gibi gözüküyordu..

İlk 25 dakikada Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy ve Ernest Muci'nin vuruşlarını kaleci Jakub Skowik kurtarırken, konuk Konyaspor'daysa Alexandru Cicaldau'nun sol çaprazdan vuruşunu Mert Günok önledi..

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy'un sol çaprazdan kaleci Jakub Slowik'i geçen vuruşunu gol çizgisinde Filip Damjanovic önlerken; bir pozisyon sonrasında Omar Colley'in cılız vuruşu Konyaspor'un Polonyalı file bekçisi Jakub Slowik'i tehdit edemedi..

Konuk ekipte de Louka Prip'in vuruşu etkisizdi ve Beşiktaş kalecisi Mert Günok zorlanmadı..

İkinci yarıda Beşiktaş maça hızlı başlarken Semih Kılıçsoy "BEN GOL ATACAĞIM" diyordu adeta..

İlk pozisyonda kaleci Jakub Slowik'e takılan genç yıldız Semih Kılıçsoy; dakikalar 49'u gösterdiğinde sağ taraftan Milot Rashica'nın ortasına yerde hafif pike yaparak kafa vuruşunu yapınca KARA KARTAL Konyaspor karşısında 1-0 öne geçti..

Gol sonrası Ernest Muci'nin 3 vuruşu kaleyi bulmazken; Mohamed Al-Musrati'nin plasesini kaleci Jakub Slowik kornere çeldi..

Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, golcü Sokol Cikalleshi ve Valon Ethemi'yi kenara alırken; Bouly Sambou ile Alassane Ndao'yu sahaya sürerek daha agresif bir takım yaratmak amacındaydı...

Oyuncu değişikliklerini yapan Konyaspor'du ancak golü yine Beşiktaş buldu.. Ernest Muci'nin ceza yayı hafif sağ çaprazından vuruşunu Konyaspor'un Polonyalı file bekçisi Jakub Slowik kurtardı, dönen topu tamamlayan Cenk Tosun KARA KARTAL'a 2-0'lık üstünlüğü getirdi..

Gol sonrası Konyaspor'da Bouly Sambou'nun vuruşu auta giderken, Louka Prip'in yerine Oğulcan Ülgün oyuna girdi..

Beşiktaş'ta uzun süredir takımdan ayrı kalan Vincent Aboubakar, Cenk Tosun'un yerine oyuna girerken; Rachid Ghezzal da Milot Rashica'nın yerine sahadaydı..

Arnavut yıldız Ernest Muci'nin bir şutu direkten dönerken, sonrasında Teknik Direktör Fernando Santos tarafından kenara alınarak yerini Salih Uçan'a bıraktı..

Son bölümde Semih Kılıçsoy ve Gedson Fernandes yerlerini Bakhtiyor Zaynutdinov'la Demir Ege Tıknaz'a bırakırken, Rachid Ghezzal'ın vuruşu az farkla auta gidince Beşiktaş 2-0 kazandı..

3 haftadır kalesinde gol görmeyen siyah-beyazlılar puanını 42'e çıkardı...

Takım kalitesi olarak Beşiktaş Konyaspor'dan çok üstün..

Bu da skora yansıdı...

Semih Kılıçsoy'un isyanı galibiyeti getiren en önemli faktördü...

Yeni transferlerden Mohamed Al-Musrati henüz takıma alışamamış gözüktü ancak uyum sağlarsa ikinci bir Atiba Hutchinson olur..

Benim anlamadığım olay Beşiktaş Kulübü önce kiraladıklarını belirttikleri Libyalı oyuncu Mohamed Al-Musrati'nin Kayserispor maçında 25 dakika oynadıktan sonra neden bonservisini aldıklarını "yangından mal kaçırır gibi" açıkladılar?

0-0 berabere kalınan Kayseri deplasmanında 25 dakikada Mohamed Ali Musrati'de benim göremediğim ne gördüler de bonservisini aldılar?

Bari sezon bitseydi de öyle açıklasaydılar...

Ya Mohamed Al-Musrati sakatlanırsa ne olacak?

O zaman da Umut Tahir Güneş'in 2 ayda istifasıyla sallanan Beşiktaş'ta taraftar "HASAN ARAT PARALAR NEREDE?" diye bağırmaya başlar..

Ernest Muci'nin de şutları oldukça güçsüz...

Vurduğunda kaleciyi de topla birlikte içeri sokacaksın..

Ben hala Ernest Muci'nin Beşiktaş seviyesinde değil; Başakşehir, Konyaspor ve Pendikspor kalibrelerinde olduğu kanısındayım..

Japonya'da hatalı goller yiyen ve topları elinden kaçırdığı birçok maçı izlediğim Konyaspor'un Polonyalı file bekçisi Jakub Slowik; aynı geleneği Dolmabahçe'de de sürdürünce Cenk Tosun'dan golü yedi..

Uğurcan Yazgılı Konyaspor'un oyuncusu değil... Stoper pozisyonuna mutlaka takviye yapmaları lâzım...

Beşiktaş'ı kutluyor, Konyaspor'a kalan maçlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar