Kulüpler Birliği resmen açıkladı: Süper Lig'de puan silme kararı alınacak mı?

Kulüpler Birliği resmen açıkladı: Süper Lig'de puan silme kararı alınacak mı?
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri nedeniyle Süper Lig'den çekilen Hatayspor ve Gaziantepspor ile ligin geri kalan kısmında oynanmış karşılaşmaların geçersiz sayılması talep edilmişti. Bu gündem ile bir araya gelen Kulüpler Birliği, toplantı sonrasında alınan kararları açıkladı.

Mustafa Balcı / Günboyu

Kulüpler Birliği, Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin ardından Süper Lig''den çekilen Hatayspor ve Gaziantepspor ile ligin ilk bölümünde oynanan karşılaşmaların akıbetini belirlemek için bir araya geldi. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), depremlerin ardından aldığı karar ile, afet tarihine kadar oynanan mücadeleleri tescil etmiş, ligin geri kalan kısmında ise bu takımlarla oynanacak maçlarda rakip takımın hükmen galip sayılmasına karar verilmişti. Hem Hatayspor hem de Gaziantepspor ile deplasmanda oynayan ve bu karşılaşmalarda puan kaybı yaşayan Beşiktaş, verilen karara itiraz ederken, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF''yi UEFA kararlarını uygulamaya davet etti.

Bugün yapılan toplantıda Kulüpler Birliği, deprem bölgesinde bulunan iki takım ile yapılan mücadelelerin puan durumuna ne şekilde yansıtılacağına yönelik görüşme gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklama yapan Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

"SANILANIN AKSİNE GERGİN BİR TOPLANTI OLMADI"

"Sizin beklentinizin aksine, gergin bir toplantı olmadı. Gaziantep FK ve Hatayspor''un maçları, konuştuğumuz birçok konunun arasındaki bir konuydu."

"Kulüpler için yaşayan bir TFF kimliği kısa süre içinde gösterildi. Diğer iki TFF ile karşılaştırdığımızda, siyah ile beyaz kadar fark var. Biz görüşlerimizi ileteceğiz, onlar ne karar alacak göreceğiz. Ne karar alırlarsa, bunu anlayışla karşılayacağız kulüpler olarak."

"Geldiğimiz nokta itibarıyla, bu konu hakkında 17 kulüp yazılı görüş verecek. Bunları TFF''ye sunacağız. Aramızdaki ilkesel karara göre, 3''te 2''lik birlik sağlanması gerekiyor ama bunda buna bakmaksızın; bu takım bunu istiyor, bu takım bunu istiyor diye TFF''ye sunacağız."

"7 KULÜP BAŞKA 4 KULÜP BAŞKA GÖRÜŞÜ SAVUNDU"

"7 kulüp bir görüşü savundu, 4 kulüp başka görüşü savundu. Toplantıda 12 kulüptük, Hatayspor görüş bildirmek istemedi."

"UEFA, UEFA turnuvalarıyla ilgili görüş verebilir; yerel federasyonlar da yerel turnuvalarla ilgili görüş verebilir. Çıkacak karar sonucunda UEFA''ya gidecek kulüplerimiz olabilir. Şu anda yaşadığımız durum, her gün yaşadığımız bir durum değil."

"PLAY-OFF KONUSU MÜMKÜN DEĞİL"

"Play-off konusu, basında gündeme geliyor. Burada etraflıca bir tartışma olmadı. Sezonun önemli bölümünün bittiği noktada, böyle radikal bir değişikliğe gitmek ne kadar mantıklı, emin değilim."

YABANCI KURALI DEĞİŞECEK Mİ?

"Yabancı kuralı konusunda bizim arzumuz, bu konunun netliğe kavuşturulması ve 5 yıl boyunca uygulanması. Ancak deprem nedeniyle bu olmadı. Bizim gibi diğer kulüpler de önümüzdeki sezonun planlamasını yapıyorlardır. Pek çok kulüpte sözleşmesi bitecek oyuncular var. Görünen o ki, önümüzdeki sezonda uygulanabilecek bir somut bir yabancı kuralı planı yok. Ancak bizim acelemiz de yok. Önemli olan doğrunun yapılması. Görüşlerimizi federasyona ilettik. Bu görüşler çerçevesinde federasyonla bir çalışma yaptık. Onlar bize yaptıkları çalışmayı sunacak ve bu çalışma çerçevesinde 2024/25 sezonu itibarıyla nasıl bir planlama yapılacağı kararlaştırılacak."
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar