Bitcoin ve Ethereum yükselişe devam edecek mi? Kripto paralar 2023'te ne olacak?

Bitcoin ve Ethereum yükselişe devam edecek mi? Kripto paralar 2023'te ne olacak?
2023 yılına çok hızlı şekilde giren kripto paralarda yükseliş trendi devam ediyor. En çok tercih edilen Bitcoin ve Ethereum'da yükselişin devam edip etmeyeceğini Günay Caymaz değerlendirdi.

2022 kripto paralar için oldukça verimsiz bir yıldı. Neredeyse bütün coinler değer kaybederken, piyasa değeri en yüksek kripto para birimi olan Bitcoin de 16 bin dolara kadar düşmüştü. 2023 yılına hızlı bir giriş yapan kripto paralar yatırımcısının yüzünü bir nebze de olsa güldürmeyi başardı. Bitcoin şu an için 23 bin 270 dolar seviyesindeyken, en değerli altcoin olan Ethereum ise 1665 doları geçmiş durumda. 

Peki geçmişte 70 bin dolar sınırına merdiven dayayan Bitcoin, eski seviyesine geri dönecek mi? Bitcoin ve Ethereum''daki yükselişin devamlı olup olmayacağını İnvesting yazarı Günay Caymaz değerlendirdi.

BİTCOİN KRİTİK DİRENCİ GEÇTİ!

"Bitcoin’in bu hafta ortalama 21.300 dolar seviyesindeki en kritik direnç bölgesini aşmakta zorlandığı görüldü. Bu bölgeye kadar tüm direnç bölgelerini sorunsuz geçen Bitcoin alıcıları, 21.000 dolar bandına etkinliğini azaltmış durumda. 

Mevcut durum, dik ivmeli bir yükseliş sonrası oluşan yataylığın piyasada kar realizayonunu tetikleyebileceği şeklinde devam edebilir. Olası bir düzeltmede ise şu an 20.500 - 20.000 dolar aralığın en yakın destek bölgesi olarak duruyor. Daha aşağıda ise 19.200 dolar ve 18.500 dolar seviyeleri yeniden gündeme gelebilir."

25 BİN SINIRINI ZORLAYACAK

Bitcoin, hafta sonu işlemlerinde ilk destek bölgesini korumayı başarabilirse yeni haftayla birlikte alıcı hacminde bir artış görülebilir ve bu sefer 21.300 dolar direncinin üzerinde BTC’nin 22.800 - 24.700 dolar aralığına doğru hareket edebileceğini görebiliriz. 

Günlük grafikte bugün kısa ve orta vadeli EMA değerleri, ideal konumda bulunan yükselişi destekleyen bir dizilime sahip. Mart 2022 döneminden bu yana ilk defa hızlıdan yavaşa ortalamaya doğru oluşan bu dizilim, yükseliş trendi açısından son derece önemli bir oluşum. Ancak Bitcoin fiyatı 20.500 doların altında gün kapanışı gerçekleştirebilirse yükseliş kurulumunun bozulma ihtimali de artmaya başlar. 

Özetle Bitcoin için önümüzdeki günlerde 21.300 - 20.500 dolar aralığından çıkacağı yön dikkatle takip edilecek.

ETHEREUM YÜKSELİŞE DEVAM EDECEK Mİ?

Birçok kripto para biriminin yükselişi Bitcoin ile ilişki içerisinde. Bitcoin yükselirken artan altcoinler, Bitcoin hızlıca düştüğünde ise daha keskin düşüşler yaşayabiliyor. 

Günay Caymaz''ın Ethereum hakkındaki yorumu ise şu şekilde:

Ethereum, hafta ortasında 1.500 dolara kadar geriledikten sonra bu noktada bir sıçrama gördü. Yükseliş, bu hafta pivot olarak kullanılan 1.550 dolar seviyesine kadar devam ederken yatay hareketin devam ettiği görüldü. 

Ethereum için 1.510 - 1.520 dolar aralığı, en yakın destek bölgesi olarak güncelliğini koruyor. Alıcılar, kripto parayı bu bölgenin üzerinde tutmayı başarırsa 1.600 dolar bandına doğru hareketler izlenecek olup bu değerin üzerinde bir gün kapanışı, yükseliş hareketin devam edeceği şeklinde yorumlanabilir. Bu durumda Ethereum’un 1.760 - 1940 dolar aralığına doğru hareket edebileceğini görebiliriz.

Diğer yandan kripto paranın 1.500 doların altına sarkması durumunda 1.420 ve ardından 1.350 dolar destekleri gündeme gelebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar