KPSS puanıyla üniversiteye büro personeli alımı için başvurular açıldı! Lisans mezunları hemen başvurabilir

KPSS puanıyla üniversiteye büro personeli alımı için başvurular açıldı! Lisans mezunları hemen başvurabilir
Dünya genelinde olduğu gibi, ülkemizde de işsizlik, başlıca sorunlar arasında yer alıyor. Bu işsizlik sorununu önlemek amacıyla birçok kurumdan gelen iş haberlerine ek olarak, bir üniversiteden de istihdam haberi geldi. İşte detaylar…

İşsizliğin önlenmesi amacıyla birçok kurum ve kuruluş, iş ilanları yayınlamaya başladı. İş arayan vatandaşları sevindirecek bir son dakika haberi ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden geldi.

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ’NDEN PERSONEL ALIMI

Cumhurbaşkanlığı Stratejik Bütçe Başkanlığı Kamu İlan Sayfası'nda yer alan duyuruya göre, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Yüksekokulu, idari personel, destek personel (temizlik personeli), koruma ve güvenlik personeli, programcılar, restoratörler ve destek personellerden oluşan sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvuruda bulunmayı düşünen adaylar, genel koşulların yanı sıra özel koşulları da sağlamak zorundadır. Detaylar için duyuru metni incelenebilir.

MSGSÜ PERSONEL ALIMI ŞARTLARI BELLİ OLDU

Değiştirilen 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48. maddesi gereğince aranan niteliklere sahip olmak zorunludur. Başvuru esnasında 18 yaşını doldurmuş olma şartı aranmaktadır. Güvenlik ve arşiv araştırmaları olumlu sonuçlar doğrultusunda tamamlanmış olmalıdır. Esnek ve vardiyalı çalışma şartlarına uygunluk önemlidir.

Erkek adaylar için, muvazzaf askerlik çağına gelinmemiş veya gelinmişse muvazzaf askerlik hizmetinin tamamlanmış olması, askerlikten muaf veya tecil edilmiş veya yedekte yerleşmiş olma şartları aranmaktadır. Ayrıca, sosyal güvenlik kurumlarından aylık veya yaşlılık aylığı alınmamış olmalıdır. Görevin sürdürülmesine engel olabilecek bedensel veya ruhsal bir hastalık nedeniyle malul olmama şartı gerekmektedir.

Daha önce benzer pozisyonlarda çalışanlar, iş sözleşmesi esaslarına aykırılık veya diğer sebeplerle çalıştıkları kurum tarafından sözleşmelerinin feshedilmesinin üzerinden bir yıl geçmedikçe eğitim kurumlarında çalıştırılamamaktadırlar. Ancak, Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen istisnalar saklı kalmak kaydıyla, müşteri tarafından tek taraflı olarak sözleşmenin feshedilmesi durumu geçerlidir.

KPSS (B) grubu sınavına 2022 yılında girenler için, lisans mezunları için KPSS P3 puanı 2022, ön lisans mezunları için KPSS P93 puanı 2022, ortaokul mezunları için KPSS P94 puanı 2022 baz alınacaktır.

su

su

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar