Memur olmak isteyenler buraya akın edecek: O Bakanlıkta dev personel alımı başladı

Memur olmak isteyenler buraya akın edecek: O Bakanlıkta dev personel alımı başladı
İş arayanların sayısının her geçen gün arttığı bu günlerde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın personel alımı yapacağı ilanını yayınladı. İşte haberin detayları...

Dün başvuruları başlayan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın iş ilanına göre, tarım ve ormancılık alanında uzman yardımcısı olarak 158 kişinin işe alınması planlanıyor.

Başvuru şartları şu şekildedir:

  • 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48. maddesinin 1(A) bendinde belirtilen genel koşulları sağlamak.
  • Adayların son başvuru tarihi itibarıyla memur seçme sınavı sonuçlarına göre "Tarım ve Ormancılık Meslek Uzman Yardımcısı Yeterlilik Tablosu"nun her kategorisi için belirlenen KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. Bu puanlar 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak sınavlardan alınmalıdır.
  • Son başvuru tarihi itibarıyla adayların son beş yıl içinde İngilizce, Rusça veya Çince Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDS)/Elektronik Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı'ndan (e-YDS) D veya üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından eşdeğerliği tanınan, uluslararası geçerliliğe sahip bir belge de kabul edilmektedir.
  • Seçme sınavının yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1989 tarihinden önce doğanlar da başvuru yapabilir
  • Tarım ve Orman Yardımcılığı Yeterlilik Tablosu"nda belirtilen fakültelerden veya Yüksek Kurulca eşdeğerliği kabul edilen yerli veya yabancı bir yükseköğretim kurumu ile dört yıl veya daha fazla eğitim veren bir fakülteden mezun olmak gerekir.

Başvurular, Kariyer Kapısı Platformu üzerinden 8 Ocak 2024 Pazartesi gününden itibaren saat 09.00'dan, 29 Ocak 2024 Pazartesi gününe kadar saat 17.00'ye kadar yapılabilecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar