Covid-19 kâbusu bitmek bilmiyor...

Covid-19 kâbusu bitmek bilmiyor...
Dünya üzerinde 6 milyondan fazla kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs yeniden patladı. Sıfır vaka olarak adlandırılan salgın kontrol tedbirlerinden vazgeçmeyen Çin'in güneyinde bulunan Guangdong eyaletinde, vaka sayısının son 24 saatte 9 binin üzerine çıktığı görüldü.

Geçtiğimiz günlerde karantinalar dolayısıyla gösterilerin de düzenlendiği kentte günlük vaka sayısı son 24 saatte 9 binin üzerine çıkmış durumda. Hükümet, artan Kovid-19 vakaları karşısında geçici hastane kurmaya başladı.

SIFIR VAKA POLİTİKASINA DEVAM

Vakaların nüfusa oranla az olmasına ve büyük bölümünün hastalık belirtisi göstermemesine rağmen Çin, "Sıfır vaka" olarak adlandırılan katı salgın kontrol tedbirlerini uygulamaya devam ediyor.

KATI TEDBİRLER TARTIŞMA YARATIYOR

Kovid-19 vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması veya kapalı devre sürdürülmesi gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor. Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyeti açısından da tartışmalara yol açıyor. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar