Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Gelire göre faiz dönemi başlıyor

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Gelire göre faiz dönemi başlıyor
Konut ücretleri son yılların en çok gündeme gelen konu başlıklarından birisi olmayı başarmış vaziyette. Dur durak bilmeden sürekli olarak artan ve dudak uçuklatan konut fiyatlarına karşılık, vatandaşın her geçen gün yetirmekte zorlanan geliri konut piyasasını yakından ilgilendiriyor.

KONUT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER DİKKAT! GELİRE GÖRE FAİZ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Konut üreticileri bu duruma bir çözüm sağlayabilmek adına konut kampanyasına kilitlenmiş vaziyetteler. Alt, orta ve üst gelir sınıflarına göre üç farklı faiz oranı bulunmasını sağlayacak o kampayanın işte detayları…

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ KONUT KAMPANYASINDA SON DURUMU AÇIKLADI!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hazırlanmakta olan konut kampanyası için 12 Kasım’da müteahhitlerle bir araya gelerek beklentiler üzerine ayrıntılı bir görüşme sağlamıştı. O masadan çıkan karara göre yapılacak olan kampanya; kamu bankaları öncülüğünde kişilere imkan sağlayacak gibi görünüyor.

Alt, orta ve yüksek gelir grubu olarak kişileri sınıflandırarak üç farklı seçenek imkanı yaratacak olan konut kampanyasının faiz oranları minimum %0.69, maksimum ise %1.20 oranlarında kamu bankaları aracılığıyla düzenlenecek. 

Konut kampanyasının başlatılması ile birlikte; her geçen gün düşmekte olan yerli talebinin artmaya yönelik tavır değişimi, konut piyasasında özellikle yeni yılın ilk aylarında aktifliğin artırılması ve inşaat için bekleyen/duraksayan projelerin hayata geçirilmesini desteklemesi en büyük beklentiler arasında görülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar