Kocaeli’de bir apartmanın 4. katı alev alev yandı

Kocaeli’de bir apartmanın 4. katı alev alev yandı
Kocaeli İzmit'te bulunan Jasmin Country Sitesi'nde meydana gelen yangın faciası, hızlı bir itfaiye müdahalesiyle sonuçlandı.

Karadenizliler Mahallesi Ünlü Pınar Caddesi'nde yer alan 5 katlı bir apartmanın 4. katında çıkan yangın, büyük paniğe neden oldu. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede dairenin büyük bir kısmına sirayet etti ve apartmanın dumanla dolmasına sebep oldu.

aw141301-07.jpg

Yangın esnasında uykuda yakalanan ve dumanların arasında mahsur kalan 1'i bebek 9 kişi, itfaiye ekiplerinin kahramanca müdahalesiyle teleskobik merdivenler yardımıyla kurtarıldı. Ekipler, apartmanın camlarını kırarak dumanı tahliye etti ve diğer sakinleri de güvenli bir şekilde dışarı çıkarttı. Dumandan etkilenen 9 kişi ise sağlık ekiplerince ilk müdahalelerinin ardından çevre hastanelere sevk edildi.

aw141301-06.jpg

Yangın sebebiyle apartmanın 5. katındaki dairenin dış cephesinde de hasar meydana geldiği belirtildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı ve yangının kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynadı.

aw141301-05.jpg

Jasmin Country Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cevher, olayı şu sözlerle anlattı: "Komşuların bilgi vermesiyle olay yerine intikal ettim. Geldiğimde evin içinde çok yoğun sis, ateş ve patlamalar gördüm. İtfaiyemiz hızlı ve başarılı bir şekilde müdahale etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine apartman sakinleri olarak teşekkür ediyoruz."

aw141301-01.jpg

Polis ekipleri ise olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar