Kimlik kartlarında yeni dönem resmen başladı! Numaraların üzerine eklenebilecek

Kimlik kartlarında yeni dönem resmen başladı!  Numaraların üzerine eklenebilecek
Ticaret Bakanlığı kimliklerde yeni dönemi başlatacak MERSİS uygulamasını devreye aldı. İşte yeni düzenlemeler…

Ticaret Bakanlığı, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) Mobil Uygulaması’nın devreye alınması ile şirket, ticari işletme, şube kuruluş başvurularının ve takibinin telefon ve tablet gibi mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilebileceğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlara daha iyi hizmet sunma amacıyla dijital ortama taşınan hizmetlerin, hızlı, kolay ve güvenli bir ticari ortam oluşturma hedefine yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi. MERSİS'in, iç ticaretin dijital dönüşümünde önem taşıyan bilgi sistemleri arasında yer aldığı vurgulandı.

Dijitalleştirme çalışmaları çerçevesinde, MERSİS işlemlerinin kapsamının genişletilerek, paydaş kurumlarla işbirliği içinde elden başvuru ihtiyacını ortadan kaldıran bir dizi yeniliğe imza atıldığı ifade edildi.

ekonomist-53-505cf473645f4b.webp

İŞLEMLER KOLAYLAŞTI

Bu kapsamda hayata geçirilen "Bakanlık Temsilcisi Modülü", "E-Belge Uygulaması", "E-İlan Uygulaması", "Mevzuat Modülü", "Ticaret Sicili Müdürlükleri Randevu Modülü", "Yetki Kabul Modülü", "Yönetim Kurulu Kararı Modülü" gibi hizmetlerin yanı sıra kısa bir süre önce devreye alınan MERSİS Mobil Uygulama'nın vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirildiği kaydedildi.

BAŞVURULAR TAKİP EDİLEBİLECEK

MERSİS Mobil Uygulama aracılığıyla şirket, ticari işletme ve şube kuruluş başvurularının yanı sıra bu başvuruların takibinin de telefon, tablet gibi mobil cihazlar üzerinden yapılabileceği belirtilirken, uygulama ile şirket ve ticari işletmelerin temel bilgilerinin sorgulanabileceği, sahibi, ortağı veya yetkilisi olunan şirket ve ticari işletmelerin bilgilerine doğrudan ulaşılabileceği ifade edildi.

Ayrıca, vatandaşların rızaları dışında kimlik bilgilerinin kullanılarak bir şirkette ortak veya yetkili olmalarının engellenmesi amacıyla ilave bir tedbir olarak kimlik numaralarına kısıtlama eklenebileceği, yetki kabul işlemlerinin de elektronik ortamda yapılabileceği kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar